Čokoládové fondue s exotickým ovocem

Ingredience


Ananas 50 g
Banány 1 ks
Čokoláda hořká 200 g
Čokoláda mléčná 200 g
Cukr vanilka 15 g
Jablka 1 ks
Jahody zahradní 200 g
Kiwi 2 ks
Smetana 33% (šlehačka) 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V hrnci rozehřejeme smetanu. Čokoládu nakrájíme na kousky a zvolna ji ve smetaně rozpustíme. Mícháme a přidáme vanilkový cukr. Horké uchováme.
  2. Banán a jablko oloupeme. Banán nakrájíme na silné plátky. Jablko zbavíme jádřince a nakrájíme na dílky. Banán a jablko ihned pokapeme citronovou šťávou.
  3. Plátky ananasu nakrájíme na kousky velikosti sousta. Jahody opláchneme, necháme okapat, zbavíme stopek. Kiwi nakrájíme na kousky.
  4. Ovoce úhledně upravíme na talíře a podáváme s rozpuštěnou čokoládou.