Čokoládové fondue s exotickým ovocem
Ingredience
Ananas |
50 g |
Banány |
1 ks |
Čokoláda hořká |
200 g |
Čokoláda mléčná |
200 g |
Cukr vanilka |
15 g |
Jablka |
1 ks |
Jahody zahradní |
200 g |
Kiwi |
2 ks |
Smetana 33% (šlehačka) |
250 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V hrnci rozehřejeme smetanu. Čokoládu nakrájíme na kousky a zvolna ji ve smetaně rozpustíme. Mícháme a přidáme vanilkový cukr. Horké uchováme.
- Banán a jablko oloupeme. Banán nakrájíme na silné plátky. Jablko zbavíme jádřince a nakrájíme na dílky. Banán a jablko ihned pokapeme citronovou šťávou.
- Plátky ananasu nakrájíme na kousky velikosti sousta. Jahody opláchneme, necháme okapat, zbavíme stopek. Kiwi nakrájíme na kousky.
- Ovoce úhledně upravíme na talíře a podáváme s rozpuštěnou čokoládou.