Starofrancké krokety

Ingredience


Brambory rané 6 ks
Cibule 1 ks
Cukr krupice 1 špetka
Jablečné pyré s broskvemi 300 g
Jablka 2 ks
Máslo čerstvé 4 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 150 g
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory omyjeme a vaříme ve slupce 25 minut. Pak je scedíme, necháme okapat a vychladnout. Potom brambory oloupeme a rozšťoucháme.
  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme nadrobno. Smícháme s bramborami, osolíme, přidáme vejce, osladíme cukrem, vše dobře prohněteme.
  3. Do bramborového těsta vmícháme tolik mouky, aby se dobře oddělovalo od rukou. Z těsta vytvarujeme válečky a obalíme je v mouce. Troubu předehřejeme na 160 stupňů Celsia.
  4. Na pánvi rozpálíme 2 lžíce másla a krokety na něm krátce osmahneme. Pak je potřeme zbytkem tuku a dáme na 30 minut péct do předehřáté trouby. Podáváme s jablkovým pyré.