Starofrancké krokety
Ingredience
Brambory rané |
6 ks |
Cibule |
1 ks |
Cukr krupice |
1 špetka |
Jablečné pyré s broskvemi |
300 g |
Jablka |
2 ks |
Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
150 g |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 65 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Brambory omyjeme a vaříme ve slupce 25 minut. Pak je scedíme, necháme okapat a vychladnout. Potom brambory oloupeme a rozšťoucháme.
- Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme nadrobno. Smícháme s bramborami, osolíme, přidáme vejce, osladíme cukrem, vše dobře prohněteme.
- Do bramborového těsta vmícháme tolik mouky, aby se dobře oddělovalo od rukou. Z těsta vytvarujeme válečky a obalíme je v mouce. Troubu předehřejeme na 160 stupňů Celsia.
- Na pánvi rozpálíme 2 lžíce másla a krokety na něm krátce osmahneme. Pak je potřeme zbytkem tuku a dáme na 30 minut péct do předehřáté trouby. Podáváme s jablkovým pyré.