Gulášová polévka s houbami
Ingredience
Celer bulvový |
200 g |
Cibule |
6 ks |
Cibulka jarní |
100 g |
Houby nakládané |
850 g |
Hovězí maso zadní |
800 g |
Mrkev kořen |
3 ks |
Okurky nakládané |
3 ks |
Olej olivový |
10 ml |
Paprika červená |
2 ks |
Paprika mletá pálivá |
5 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Pórek |
2 ks |
Rajčata |
250 g |
Sůl |
5 g |
Vývar z hovězích kostí |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso nakrájíme na kousky, opečeme v pánvi na rozehřátém oleji a vložíme do hrnce. Zeleninu očistíme, omyjeme, případně oloupeme nebo zbavíme semen. Nakrájíme ji na kostičky.
- Zeleninu opečeme v uvolněné pánvi a přidáme do hrnce. Přidáme také nakládané cibulky. Přilijeme hovězí vývar. Osolíme, opepříme, ochutíme mletou paprikou. Přikryjeme a zvolna vaříme asi půl hodiny.
- Když je maso vařené, přidáme okapané houby. Podle potřeby osolíme a opepříme.