Gulášová polévka s houbami

Ingredience


Celer bulvový 200 g
Cibule 6 ks
Cibulka jarní 100 g
Houby nakládané 850 g
Hovězí maso zadní 800 g
Mrkev kořen 3 ks
Okurky nakládané 3 ks
Olej olivový 10 ml
Paprika červená 2 ks
Paprika mletá pálivá 5 g
Pepř černý mletý 5 g
Pórek 2 ks
Rajčata 250 g
Sůl 5 g
Vývar z hovězích kostí 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso nakrájíme na kousky, opečeme v pánvi na rozehřátém oleji a vložíme do hrnce. Zeleninu očistíme, omyjeme, případně oloupeme nebo zbavíme semen. Nakrájíme ji na kostičky.
  2. Zeleninu opečeme v uvolněné pánvi a přidáme do hrnce. Přidáme také nakládané cibulky. Přilijeme hovězí vývar. Osolíme, opepříme, ochutíme mletou paprikou. Přikryjeme a zvolna vaříme asi půl hodiny.
  3. Když je maso vařené, přidáme okapané houby. Podle potřeby osolíme a opepříme.