Zeleninový nákyp s liškami
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Lilek |
1 ks |
Lišky čerstvé |
500 g |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Pórek |
1 ks |
Rajčata |
3 ks |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Gouda 45% |
150 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Vývar zeleninový |
200 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Lišky očistíme a povaříme 5 minut v mírně osolené vodě. Vyjmeme a necháme okapat.
- Lilek očistíme, omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky. Mírně je osolíme a necháme 15 minut odležet. Pak je opláchneme a nakrájíme na menší kousky.
- Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. Rajčata omyjeme, osušíme, vykrojíme okolí stopky a rajčata nakrájíme na kostičky. Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia.
- Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme nadrobno a osmahneme na rozpáleném oleji. Postupně přidáváme lilek, pórek, rajčata, lišky, vše dusíme 3 minuty. Přidáme vývar, necháme projít varem a stáhneme ze sporáku. Dáme ještě na chvíli vychladnout a do zeleniny vmícháme rozšlehaná vejce.
- Vše dáme do zapékací misky, posypeme sýrem a na 25 minut dáme zapéct do trouby. Jako přílohu podáváme bagetu.