Zeleninový nákyp s liškami

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Lilek 1 ks
Lišky čerstvé 500 g
Olej olivový 3 polévková lžíce
Pórek 1 ks
Rajčata 3 ks
Sůl 1 špetka
Sýr Gouda 45% 150 g
Vejce slepičí 2 ks
Vývar zeleninový 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Lišky očistíme a povaříme 5 minut v mírně osolené vodě. Vyjmeme a necháme okapat.
  2. Lilek očistíme, omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky. Mírně je osolíme a necháme 15 minut odležet. Pak je opláchneme a nakrájíme na menší kousky.
  3. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. Rajčata omyjeme, osušíme, vykrojíme okolí stopky a rajčata nakrájíme na kostičky. Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia.
  4. Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme nadrobno a osmahneme na rozpáleném oleji. Postupně přidáváme lilek, pórek, rajčata, lišky, vše dusíme 3 minuty. Přidáme vývar, necháme projít varem a stáhneme ze sporáku. Dáme ještě na chvíli vychladnout a do zeleniny vmícháme rozšlehaná vejce.
  5. Vše dáme do zapékací misky, posypeme sýrem a na 25 minut dáme zapéct do trouby. Jako přílohu podáváme bagetu.