Mousse z bílé čokolády

Ingredience


Čokoláda bílá 200 g
Cukr krupice 50 g
Máta 1 ks
Poleva čokoládová 50 g
Smetana 33% (šlehačka) 250 ml
Vejce slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a odděleně našleháme šlehačku. Čokoládu za stálého míchání rozpustíme ve vodní lázni a vyjmeme. Žloutek rozšleháme na pěnu a smícháme s cukrem a roztavenou čokoládou. Potom opatrně přimícháme nejdřív šlehačku a pak sníh z bílků.
  2. Hotové mousse naplníme do skleněné mísy a přes noc uložíme do chladničky. Podáváme naporcované zmrzlinářskou lžící, rozdělíme na talíře, ozdobíme čokoládovou omáčkou a lístky máty.