Mousse z bílé čokolády
Ingredience
Čokoláda bílá |
200 g |
Cukr krupice |
50 g |
Máta |
1 ks |
Poleva čokoládová |
50 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
250 ml |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a odděleně našleháme šlehačku. Čokoládu za stálého míchání rozpustíme ve vodní lázni a vyjmeme. Žloutek rozšleháme na pěnu a smícháme s cukrem a roztavenou čokoládou. Potom opatrně přimícháme nejdřív šlehačku a pak sníh z bílků.
- Hotové mousse naplníme do skleněné mísy a přes noc uložíme do chladničky. Podáváme naporcované zmrzlinářskou lžící, rozdělíme na talíře, ozdobíme čokoládovou omáčkou a lístky máty.