Platýz s mandlemi a fazolemi

Ingredience


Bambusové výhonky konzervované 200 g
Fazole červené sterilované 200 g
Grapefruity 1 ks
Hořčice 1 polévková lžíce
Kmín drcený 1 kávová lžička
Mandle 70 g
Olej sezamový 6 polévková lžíce
Omáčka sójová 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1.5 kávová lžička
Platýz - filety 800 g
Sůl 1.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Plátky platýze omyjeme, osušíme, nakrájíme na kousky velikosti sousta. Dáme je do mísy, posypeme solí, pepřem, rozdrceným kmínem a promícháme se lžíci hořčice.
  2. Na malé pánvi si nasucho opražíme dozlatova mandle.
  3. Ve woku rozpálíme olej a kousky ryby krátce restujeme dozlatova z každé strany.
  4. Scezené konzervované červené fazole, bambusové výhonky a mandle přidáme k rybě, promícháme a 3-4 minuty vše opékáme. Dochutíme sójovou omáčkou.
  5. Kousky platýze s fazolí a mandlemi na talíři obložíme měsíčky oloupaného grapefruitu a podáváme.