Platýz s mandlemi a fazolemi
Ingredience
Bambusové výhonky konzervované |
200 g |
Fazole červené sterilované |
200 g |
Grapefruity |
1 ks |
Hořčice |
1 polévková lžíce |
Kmín drcený |
1 kávová lžička |
Mandle |
70 g |
Olej sezamový |
6 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1.5 kávová lžička |
Platýz - filety |
800 g |
Sůl |
1.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Plátky platýze omyjeme, osušíme, nakrájíme na kousky velikosti sousta. Dáme je do mísy, posypeme solí, pepřem, rozdrceným kmínem a promícháme se lžíci hořčice.
- Na malé pánvi si nasucho opražíme dozlatova mandle.
- Ve woku rozpálíme olej a kousky ryby krátce restujeme dozlatova z každé strany.
- Scezené konzervované červené fazole, bambusové výhonky a mandle přidáme k rybě, promícháme a 3-4 minuty vše opékáme. Dochutíme sójovou omáčkou.
- Kousky platýze s fazolí a mandlemi na talíři obložíme měsíčky oloupaného grapefruitu a podáváme.