Krvavé prsty
Ingredience
Kečup |
130 ml |
Listové těsto |
300 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
15 g |
Paprika zelená |
1 ks |
Párky jemné |
8 ks |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Listové těsto rozmrazíme. Troubu předehřejeme na 200 °C. Párky šikmo přepůlíme. Na pomoučeném vále vyválíme z listového těsta plát a rozdělíme ho na 16 pásků.
- Pásky potřeme vodou a na každý přiložíme polovinu párku. Párky zavineme tak, aby jeden konec zůstal vždy volný.
- Závitky potřeme rozšlehaným žloutkem a pečeme asi 20 minut. Na volné konce párků naneseme vždy trochu kečupu (krev) a přiložíme kousek papriky (nehet).