Vanilkové mléko s jahodovou zmrzlinou

Ingredience


Cukr krupice 2 polévková lžíce
Cukr vanilka 2 polévková lžíce
Jahody zahradní 8 ks
Máta 1 kávová lžička
Mléko kefírové 400 g
Mléko polotučné 100 ml
Smetana 33% (šlehačka) 100 ml
Vanilkový lusk 1 ks
Zmrzlina jahodová 400 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kysané mléko smícháme se smetanou, plnotučným mlékem a vanilkovou dření z lusku. Přidáme cukr a vanilkový cukr, vše promícháme.
  2. Do 4 vysokých sklenic dáme po 2 kuličkách jahodové zmrzliny a přelijeme vanilkovým mlékem.
  3. Jahody očistíme, omyjeme a překrojíme napůl. Poháry s vanilkovým mlékem zdobíme jahodami a lístky máty.