Vanilkové mléko s jahodovou zmrzlinou
Ingredience
Cukr krupice |
2 polévková lžíce |
Cukr vanilka |
2 polévková lžíce |
Jahody zahradní |
8 ks |
Máta |
1 kávová lžička |
Mléko kefírové |
400 g |
Mléko polotučné |
100 ml |
Smetana 33% (šlehačka) |
100 ml |
Vanilkový lusk |
1 ks |
Zmrzlina jahodová |
400 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kysané mléko smícháme se smetanou, plnotučným mlékem a vanilkovou dření z lusku. Přidáme cukr a vanilkový cukr, vše promícháme.
- Do 4 vysokých sklenic dáme po 2 kuličkách jahodové zmrzliny a přelijeme vanilkovým mlékem.
- Jahody očistíme, omyjeme a překrojíme napůl. Poháry s vanilkovým mlékem zdobíme jahodami a lístky máty.