Salát César se slaninou
Ingredience
Anglická slanina |
180 g |
Bylinky čerstvé - svazek |
50 g |
Česnek |
1 stroužek |
Hořčice |
60 g |
Máslo čerstvé |
20 g |
Med včelí |
80 g |
Olej olivový |
80 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Salát římský |
150 g |
Šalotka |
1 ks |
Smetana 33% (šlehačka) |
80 ml |
Sůl |
5 g |
Sýr Parmezán |
100 g |
Veka |
2 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Salát očistíme, opláchneme, necháme dobře okapat, nakrájíme na nudličky.
- Veku a slaninu nakrájíme na kostičky. Oloupeme šalotku, nakrájíme na kolečka. Oloupaným stroužkem česneku vytřeme salátovou mísu.
- Slaninu mírně rozškvaříme v pánvi. Přidáme máslo a dozlatova opečeme kostky chleba. Vyjmeme a v uvolněné pánvi podusíme šalotku.
- Na zálivku rozmícháme olej, hořčici a med. Přimícháme trochu smetany a bylinky. Osolíme a opepříme.
- Salát upravíme do mísy a zalijeme zálivkou. Posypeme slaninou, kostkami veky a šalotkou. Přidáme na hoblinky nakrájený parmezán.