Salát César se slaninou

Ingredience


Anglická slanina 180 g
Bylinky čerstvé - svazek 50 g
Česnek 1 stroužek
Hořčice 60 g
Máslo čerstvé 20 g
Med včelí 80 g
Olej olivový 80 g
Pepř černý mletý 5 g
Salát římský 150 g
Šalotka 1 ks
Smetana 33% (šlehačka) 80 ml
Sůl 5 g
Sýr Parmezán 100 g
Veka 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Salát očistíme, opláchneme, necháme dobře okapat, nakrájíme na nudličky.
  2. Veku a slaninu nakrájíme na kostičky. Oloupeme šalotku, nakrájíme na kolečka. Oloupaným stroužkem česneku vytřeme salátovou mísu.
  3. Slaninu mírně rozškvaříme v pánvi. Přidáme máslo a dozlatova opečeme kostky chleba. Vyjmeme a v uvolněné pánvi podusíme šalotku.
  4. Na zálivku rozmícháme olej, hořčici a med. Přimícháme trochu smetany a bylinky. Osolíme a opepříme.
  5. Salát upravíme do mísy a zalijeme zálivkou. Posypeme slaninou, kostkami veky a šalotkou. Přidáme na hoblinky nakrájený parmezán.