Pečené brambory s omáčkou piccalilli

Ingredience


Brambory 20 ks
Hořčice 15 g
Jogurt bílý 150 g
Křen 15 g
Majonéza 200 g
Máslo čerstvé 30 g
Olej olivový 40 ml
Pepř černý mletý 5 g
Šalotka 3 ks
Sůl 5 g
Zelenina nakládaná 360 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Troubu předehřejeme na 200°C. Brambory důkladně omyjeme a osušíme. Podélně rozčtvrtíme. Poskládáme na plech a dozlatova pečeme 30-45 minut. Brambory vyjmeme, potřeme máslem, posypeme solí.
  2. Na omáčku oloupeme šalotku, nadrobno ji nasekáme. Dáme zesklovatět na rozehřátý olej a necháme vychladnout. Nakládanou zeleninu dáme okapat na síto. Nálev přitom zachytíme. Zeleninu co nejjemněji nasekáme nebo nahrubo rozmixujeme.
  3. Majonézu dohladka rozmícháme s jogurtem. Přimícháme nakládanou zeleninu, šalotku a křen. Ochutíme hořčicí, osolíme a výrazně opepříme. Pokud by omáčka byla příliš hustá, rozředíme ji trochou nálevu z nakládané zeleniny.
  4. Podáváme k pečeným bramborám.