Pečené brambory s omáčkou piccalilli
Ingredience
Brambory |
20 ks |
Hořčice |
15 g |
Jogurt bílý |
150 g |
Křen |
15 g |
Majonéza |
200 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Olej olivový |
40 ml |
Pepř černý mletý |
5 g |
Šalotka |
3 ks |
Sůl |
5 g |
Zelenina nakládaná |
360 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Troubu předehřejeme na 200°C. Brambory důkladně omyjeme a osušíme. Podélně rozčtvrtíme. Poskládáme na plech a dozlatova pečeme 30-45 minut. Brambory vyjmeme, potřeme máslem, posypeme solí.
- Na omáčku oloupeme šalotku, nadrobno ji nasekáme. Dáme zesklovatět na rozehřátý olej a necháme vychladnout. Nakládanou zeleninu dáme okapat na síto. Nálev přitom zachytíme. Zeleninu co nejjemněji nasekáme nebo nahrubo rozmixujeme.
- Majonézu dohladka rozmícháme s jogurtem. Přimícháme nakládanou zeleninu, šalotku a křen. Ochutíme hořčicí, osolíme a výrazně opepříme. Pokud by omáčka byla příliš hustá, rozředíme ji trochou nálevu z nakládané zeleniny.
- Podáváme k pečeným bramborám.