Tvarohový koláč ze sucharů

Ingredience


Citrony 1 ks
Cukr krupice 140 g
Cukr moučkový 10 g
Máslo čerstvé 50 g
Suchar dietní 9 ks
Tvaroh jemný 500 g
Vejce slepičí 5 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Troubu předehřejeme na 150 °C. Suchary rozdrobíme válečkem. Přidáme 2 lžíce cukru a máslo a mneme mezi prsty, až se přísady spojí ve hmotu.
  2. Hmotou vyplníme dno vymazané rozvírací formy a upěchujeme lžící. Tvaroh utřeme dohladka. Postupně zatřeme zbývající cukr, citronovou kůru a šťávu. Oddělíme žloutky a bílky. Žloutky přidáme k tvarohu a třeme, až vznikne hladký krém.
  3. Z bílků ušleháme pevný sníh. Naneseme ho na krém, rozmícháme metlou. Formu naplníme krémem, pečeme v mírné troubě asi 75 minut.
  4. Vyjmeme z trouby, necháme ve formě odpočinout asi 10 minut. Koláč uvolníme z formy a necháme 3 hodiny vychladnout. Před podáváním ho pocukrujeme.