Tvarohový koláč ze sucharů
Ingredience
Citrony |
1 ks |
Cukr krupice |
140 g |
Cukr moučkový |
10 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Suchar dietní |
9 ks |
Tvaroh jemný |
500 g |
Vejce slepičí |
5 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Troubu předehřejeme na 150 °C. Suchary rozdrobíme válečkem. Přidáme 2 lžíce cukru a máslo a mneme mezi prsty, až se přísady spojí ve hmotu.
- Hmotou vyplníme dno vymazané rozvírací formy a upěchujeme lžící. Tvaroh utřeme dohladka. Postupně zatřeme zbývající cukr, citronovou kůru a šťávu. Oddělíme žloutky a bílky. Žloutky přidáme k tvarohu a třeme, až vznikne hladký krém.
- Z bílků ušleháme pevný sníh. Naneseme ho na krém, rozmícháme metlou. Formu naplníme krémem, pečeme v mírné troubě asi 75 minut.
- Vyjmeme z trouby, necháme ve formě odpočinout asi 10 minut. Koláč uvolníme z formy a necháme 3 hodiny vychladnout. Před podáváním ho pocukrujeme.