Grilovaná vepřová žebírka s tabaskem

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Cukr třtinový 40 g
Hořčice 80 g
Kečup 250 ml
Ocet ze šampaňského - Balsamic 80 g
Pepř černý mletý 5 g
Sůl 5 g
Tabasco 5 ml
Vepřová žebra 1.8 kg
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Žebírka rozdělíme na porce po 2-3 žebrech. Poskládáme je do velké mísy.
  2. Na marinádu rozmícháme cukr, ocet, hořčici a kečup. Přidáme prolisovaný česnek, okořeníme tabaskem. Promícháme se žebírky, necháme odležet nejméně 4 hodiny.
  3. Pak je asi 30 minut opékáme na grilu. Přitom je potíráme marinádou. Osolíme, opepříme a podáváme.