Grilovaná vepřová žebírka s tabaskem
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Cukr třtinový |
40 g |
Hořčice |
80 g |
Kečup |
250 ml |
Ocet ze šampaňského - Balsamic |
80 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Sůl |
5 g |
Tabasco |
5 ml |
Vepřová žebra |
1.8 kg |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Žebírka rozdělíme na porce po 2-3 žebrech. Poskládáme je do velké mísy.
- Na marinádu rozmícháme cukr, ocet, hořčici a kečup. Přidáme prolisovaný česnek, okořeníme tabaskem. Promícháme se žebírky, necháme odležet nejméně 4 hodiny.
- Pak je asi 30 minut opékáme na grilu. Přitom je potíráme marinádou. Osolíme, opepříme a podáváme.