Mousse s javorovým sirupem

Ingredience


Mandle plátky 1 polévková lžíce
Rum 2 cl
Sirup javorový 180 ml
Smetana 33% (šlehačka) 400 ml
Vaječný žloutek slepičí 3 ks
Želatina bílá plátky 3 plátek
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Želatinu necháme měknout ve 2 lžících vody asi 10 minut. Pak ji vymačkáme. Javorový sirup mírně ohřejeme, želatinu v něm rozpustíme.
  2. Žloutky silně vyšleháme na pěnu. Přimícháme javorový sirup se želatinou a rumem.
  3. Ze smetany vyšleháme šlehačku, opatrně ji přimícháme do krému z javorového sirupu.
  4. Mousse dáme ztuhnout do chladničky. Podáváme zdobené plátky mandlí.