Mousse s javorovým sirupem
Ingredience
Mandle plátky |
1 polévková lžíce |
Rum |
2 cl |
Sirup javorový |
180 ml |
Smetana 33% (šlehačka) |
400 ml |
Vaječný žloutek slepičí |
3 ks |
Želatina bílá plátky |
3 plátek |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Želatinu necháme měknout ve 2 lžících vody asi 10 minut. Pak ji vymačkáme. Javorový sirup mírně ohřejeme, želatinu v něm rozpustíme.
- Žloutky silně vyšleháme na pěnu. Přimícháme javorový sirup se želatinou a rumem.
- Ze smetany vyšleháme šlehačku, opatrně ji přimícháme do krému z javorového sirupu.
- Mousse dáme ztuhnout do chladničky. Podáváme zdobené plátky mandlí.