Kachní prsa v pomerančovém sósu
Ingredience
Chilli paprička |
2 ks |
Kachní prsa |
350 g |
Koňak Armaňak |
50 ml |
Koriandr mletý |
10 g |
Olej olivový |
90 ml |
Omáčka sójová |
25 ml |
Pepř černý mletý |
5 g |
Pomerančová šťáva |
100 ml |
Sůl |
5 g |
Vývar drůbeží |
50 ml |
Zázvor celý |
15 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Papričky zbavíme semen a nadrobno nakrájíme. Na marinádu rozmícháme nastrouhaný zázvor, chilli papričky, koriandr, pepř, pomerančovou šťávu, sójovou omáčku, koňak, vývar a olej.
- Prsíčka nařežeme do tvaru mřížky, vložíme do marinády a necháme odpočívat nejméně 4 hodiny v chladničce.
- Stáhneme marinádu a dáme stranou. Osolené maso vložíme pod gril kůží dolů asi na 1 minutu.
- Kachní prsa potřeme marinádou, zabalíme do alobalu a na okraji grilu necháme táhnout asi 20 minut.