Kachní prsa v pomerančovém sósu

Kachní prsa v pomerančovém sósu - obrázek

Ingredience


Chilli paprička 2 ks
Kachní prsa 350 g
Koňak Armaňak 50 ml
Koriandr mletý 10 g
Olej olivový 90 ml
Omáčka sójová 25 ml
Pepř černý mletý 5 g
Pomerančová šťáva 100 ml
Sůl 5 g
Vývar drůbeží 50 ml
Zázvor celý 15 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Papričky zbavíme semen a nadrobno nakrájíme. Na marinádu rozmícháme nastrouhaný zázvor, chilli papričky, koriandr, pepř, pomerančovou šťávu, sójovou omáčku, koňak, vývar a olej.
  2. Prsíčka nařežeme do tvaru mřížky, vložíme do marinády a necháme odpočívat nejméně 4 hodiny v chladničce.
  3. Stáhneme marinádu a dáme stranou. Osolené maso vložíme pod gril kůží dolů asi na 1 minutu.
  4. Kachní prsa potřeme marinádou, zabalíme do alobalu a na okraji grilu necháme táhnout asi 20 minut.