Bobulové ovoce se zmrzlinou a vinnou pěnou

Ingredience


Citronová šťáva 15 ml
Cukr třtinový 80 g
Jahody zahradní 200 g
Maliny 200 g
Ostružiny 200 g
Rybíz červený 200 g
Vaječný žloutek slepičí 3 ks
Víno šumivé (sekt) 180 ml
Zmrzlina vanilková 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maliny a ostružiny očistíme a přebereme. Opláchnutý rybíz očešeme vidličkou. Jahody opláchneme a necháme dobře okapat.
  2. Bobulové ovoce opatrně smícháme a upravíme do mísy. Přidáme kopečky zmrzliny.
  3. V nádobě ušleháme žloutky, citronovou šťávu, cukr a sekt. Vložíme do horké vodní lázně a šleháme do zhoustnutí. Ovocný salát přelijeme horkou vinnou pěnou a ihned podáváme.