Bobulové ovoce se zmrzlinou a vinnou pěnou
Ingredience
Citronová šťáva |
15 ml |
Cukr třtinový |
80 g |
Jahody zahradní |
200 g |
Maliny |
200 g |
Ostružiny |
200 g |
Rybíz červený |
200 g |
Vaječný žloutek slepičí |
3 ks |
Víno šumivé (sekt) |
180 ml |
Zmrzlina vanilková |
500 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maliny a ostružiny očistíme a přebereme. Opláchnutý rybíz očešeme vidličkou. Jahody opláchneme a necháme dobře okapat.
- Bobulové ovoce opatrně smícháme a upravíme do mísy. Přidáme kopečky zmrzliny.
- V nádobě ušleháme žloutky, citronovou šťávu, cukr a sekt. Vložíme do horké vodní lázně a šleháme do zhoustnutí. Ovocný salát přelijeme horkou vinnou pěnou a ihned podáváme.