Marinovaný mořský jazyk na mrkvi

Ingredience


Omáčka rybí 2 polévková lžíce
Omáčka ústřicová 3 polévková lžíce
Bazalka 1 polévková lžíce
Limetka 1 ks
Mořský jazyk 600 g
Mrkev kořen 400 g
Olej olivový 4 polévková lžíce
Omáčka sójová 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Pomeranče 1 ks
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mořský jazyk omyjeme, osušíme, nakrájíme na nudličky, dáme do mísy a promícháme s rybí a ústřicovou omáčkou. Necháme v marinádě 30 minut.
  2. Očištěnou a omytou mrkev nakrájíme na šikmé plátky. Pomeranč s limetkami omyjeme a nakrájíme na plátky. Lístky čerstvé thajské bazalky opláchneme vodou, necháme odkapat a odložíme.
  3. Ve woku si na rozpáleném oleji osmažíme plátky mrkve, přidáme plátky pomeranče, limetky a marinovanou rybu. Promícháme a smažíme vše 2 minuty. Nakonec přimícháme sójovou omáčku s lístky bazalky,dochutíme solí a pepřem.