Marinovaný mořský jazyk na mrkvi
Ingredience
Omáčka rybí |
2 polévková lžíce |
Omáčka ústřicová |
3 polévková lžíce |
Bazalka |
1 polévková lžíce |
Limetka |
1 ks |
Mořský jazyk |
600 g |
Mrkev kořen |
400 g |
Olej olivový |
4 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Pomeranče |
1 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mořský jazyk omyjeme, osušíme, nakrájíme na nudličky, dáme do mísy a promícháme s rybí a ústřicovou omáčkou. Necháme v marinádě 30 minut.
- Očištěnou a omytou mrkev nakrájíme na šikmé plátky. Pomeranč s limetkami omyjeme a nakrájíme na plátky. Lístky čerstvé thajské bazalky opláchneme vodou, necháme odkapat a odložíme.
- Ve woku si na rozpáleném oleji osmažíme plátky mrkve, přidáme plátky pomeranče, limetky a marinovanou rybu. Promícháme a smažíme vše 2 minuty. Nakonec přimícháme sójovou omáčku s lístky bazalky,dochutíme solí a pepřem.