Čínské koláčky štěstí

Ingredience


Cukr krupice 250 g
Cukr moučkový 15 g
Mandle 50 g
Máslo čerstvé 100 g
Mouka pšeničná hladká T 650 150 g
Olej mandlový hořký 15 ml
Sůl 5 g
Vaječný bílek slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na proužky papíru napíšeme blahopřání k narozeninám. Troubu předehřejeme na 175 °C. Z přísad vypracujeme hladké soudržné těsto. Vyválíme z něj plát a vypíchneme kolečka.
  2. Plech vyložíme papírem na pečení a v odstupech 10 cm poskládáme kolečka. Pečeme 10 minut.
  3. Doprostřed horkého kolečka vložíme blahopřání. Každé kolečko přeložíme napůl, přitiskneme okraje a zavěsíme na okraj sklenice, aby se ohnulo. Podáváme posypané moučkovým cukrem.