Čínské koláčky štěstí
Ingredience
Cukr krupice |
250 g |
Cukr moučkový |
15 g |
Mandle |
50 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
150 g |
Olej mandlový hořký |
15 ml |
Sůl |
5 g |
Vaječný bílek slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na proužky papíru napíšeme blahopřání k narozeninám. Troubu předehřejeme na 175 °C. Z přísad vypracujeme hladké soudržné těsto. Vyválíme z něj plát a vypíchneme kolečka.
- Plech vyložíme papírem na pečení a v odstupech 10 cm poskládáme kolečka. Pečeme 10 minut.
- Doprostřed horkého kolečka vložíme blahopřání. Každé kolečko přeložíme napůl, přitiskneme okraje a zavěsíme na okraj sklenice, aby se ohnulo. Podáváme posypané moučkovým cukrem.