Tvarohový dort s višněmi

Ingredience


Cukr krupice 90 g
Kypřicí prášek do pečiva 15 g
Mandle 50 g
Marcipánová hmota surová 40 g
Mouka pšeničná hladká T 650 60 g
Smetana 33% (šlehačka) 400 ml
Sůl 5 g
Třešně 12 ks
Tvaroh měkký - nízkotučný 250 g
Vanilkový lusk 1 ks
Vejce slepičí 4 ks
Višně 750 g
Voda pitná 2 polévková lžíce
Želatina bílá plátky 20 g
Želé dortové 20 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V robotu rozšleháme žloutky a přidáme rozdrobený marcipán. Šleháme dohladka. Přimícháme 15 g cukru a 2 lžíce vody. Navrch prosijeme mouku s kypřícím práškem. Bílky ušleháme se špetkou soli a postupně přišleháme 25 g cukru. Sníh vmícháme do těsta.
  2. Upečeme 4 korpusy o průměru 20 cm při 180 °C . Pečeme po 15 minutách. Dáme okapat višně a šťávu zachytíme. Rozmícháme dortové želé s 30 g cukru a 250 ml višňové šťávy. Přimícháme višně a želé nenecháme ztuhnout.
  3. Tvaroh utřeme s vanilkovou dření, rozpuštěnou želatinou a zbývajícím cukrem. Ušleháme 250 ml smetany a vmícháme ji do tvarohu.
  4. Na dortový podnos dáme jeden dortový plát. Naplníme polovinou želé s višněmi a přiložíme druhý dortový plát. Ten naplníme polovinou tvarohového krému. Přiložíme třetí plát a naplníme ho zbývajícím želé s višněmi. Přiložíme poslední dortový plát.
  5. Navrch a z boku nastříkáme zbývající tvarohový krém. Chladíme 3 hodiny. Ozdobíme mandlemi a koktejlovými třešněmi.