Tvarohový dort s višněmi
Ingredience
Cukr krupice |
90 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
15 g |
Mandle |
50 g |
Marcipánová hmota surová |
40 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
60 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
400 ml |
Sůl |
5 g |
Třešně |
12 ks |
Tvaroh měkký - nízkotučný |
250 g |
Vanilkový lusk |
1 ks |
Vejce slepičí |
4 ks |
Višně |
750 g |
Voda pitná |
2 polévková lžíce |
Želatina bílá plátky |
20 g |
Želé dortové |
20 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V robotu rozšleháme žloutky a přidáme rozdrobený marcipán. Šleháme dohladka. Přimícháme 15 g cukru a 2 lžíce vody. Navrch prosijeme mouku s kypřícím práškem. Bílky ušleháme se špetkou soli a postupně přišleháme 25 g cukru. Sníh vmícháme do těsta.
- Upečeme 4 korpusy o průměru 20 cm při 180 °C . Pečeme po 15 minutách. Dáme okapat višně a šťávu zachytíme. Rozmícháme dortové želé s 30 g cukru a 250 ml višňové šťávy. Přimícháme višně a želé nenecháme ztuhnout.
- Tvaroh utřeme s vanilkovou dření, rozpuštěnou želatinou a zbývajícím cukrem. Ušleháme 250 ml smetany a vmícháme ji do tvarohu.
- Na dortový podnos dáme jeden dortový plát. Naplníme polovinou želé s višněmi a přiložíme druhý dortový plát. Ten naplníme polovinou tvarohového krému. Přiložíme třetí plát a naplníme ho zbývajícím želé s višněmi. Přiložíme poslední dortový plát.
- Navrch a z boku nastříkáme zbývající tvarohový krém. Chladíme 3 hodiny. Ozdobíme mandlemi a koktejlovými třešněmi.