Chlebový pudink s rybízem
Ingredience
Chléb toastový |
6 plátek |
Cukr třtinový |
100 g |
Cukr vanilka |
0.5 ks |
Máslo čerstvé |
30 g |
Mléko polotučné |
450 ml |
Rybíz červený |
200 g |
Skořice mletá |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Troubu předehřejeme na 175 stupňů Celsia. Chléb nebo vánočku nalámeme na menší kousky a vložíme do maštěné keramické formy.
- Rozpustíme máslo a chléb jím pokapeme. Vejce rozmícháme s mlékem, cukrem, skořicí a vanilkovým cukrem, směsí přelijeme kousky chleba či vánočky ve formě. Vše dobře přitlačíme.
- Rybíz omyjeme a rozdělíme do pudinku. Pečeme v troubě 45 minut, dokud těsto trochu nesedne a na povrchu mírně nezhnědne.