Chlebový pudink s rybízem

Ingredience


Chléb toastový 6 plátek
Cukr třtinový 100 g
Cukr vanilka 0.5 ks
Máslo čerstvé 30 g
Mléko polotučné 450 ml
Rybíz červený 200 g
Skořice mletá 1 kávová lžička
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Troubu předehřejeme na 175 stupňů Celsia. Chléb nebo vánočku nalámeme na menší kousky a vložíme do maštěné keramické formy.
  2. Rozpustíme máslo a chléb jím pokapeme. Vejce rozmícháme s mlékem, cukrem, skořicí a vanilkovým cukrem, směsí přelijeme kousky chleba či vánočky ve formě. Vše dobře přitlačíme.
  3. Rybíz omyjeme a rozdělíme do pudinku. Pečeme v troubě 45 minut, dokud těsto trochu nesedne a na povrchu mírně nezhnědne.