Pomerančové želé se sektem

Ingredience


Citronová šťáva 15 ml
Cukr třtinový 750 g
Cukr vanilka 15 g
Jogurt bílý 150 g
Máta 1 polévková lžíce
Pomeranče 6 ks
Pomerančová šťáva 250 ml
Smetana 33% (šlehačka) 150 ml
Víno šumivé (sekt) 200 ml
Želatina 6 plátek
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z pomerančů vykrájíme čisté dílky, odkládáme je do cedníku a šťávu zachytíme. Pomeranče rozdělíme do pohárů a necháme vychladit. Želatinu dáme nabobtnat do studené vody. Smícháme se zachycenou šťávou z pomerančů, přidáme cukr a mírně prohřejeme. Necháme částečně vychladnout. Přilijeme sekt a směsí zalijeme pomerančové dílky.
  2. Přikryjeme fólií a chladíme nejméně 5 hodin, až dezert ztuhne.
  3. Před podáváním ušleháme smetanu s vanilkovým cukrem. Jogurt dohladka rozmícháme s citronovou šťávou a vmícháme šlehanou smetanu. Dezert ozdobíme touto omáčkou a mátou.