Pomerančové želé se sektem
Ingredience
Citronová šťáva |
15 ml |
Cukr třtinový |
750 g |
Cukr vanilka |
15 g |
Jogurt bílý |
150 g |
Máta |
1 polévková lžíce |
Pomeranče |
6 ks |
Pomerančová šťáva |
250 ml |
Smetana 33% (šlehačka) |
150 ml |
Víno šumivé (sekt) |
200 ml |
Želatina |
6 plátek |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Z pomerančů vykrájíme čisté dílky, odkládáme je do cedníku a šťávu zachytíme. Pomeranče rozdělíme do pohárů a necháme vychladit. Želatinu dáme nabobtnat do studené vody. Smícháme se zachycenou šťávou z pomerančů, přidáme cukr a mírně prohřejeme. Necháme částečně vychladnout. Přilijeme sekt a směsí zalijeme pomerančové dílky.
- Přikryjeme fólií a chladíme nejméně 5 hodin, až dezert ztuhne.
- Před podáváním ušleháme smetanu s vanilkovým cukrem. Jogurt dohladka rozmícháme s citronovou šťávou a vmícháme šlehanou smetanu. Dezert ozdobíme touto omáčkou a mátou.