Kuře lady Jane
Ingredience
Citrony |
1 ks |
Koňak Armaňak |
50 ml |
Kuřecí prsa |
600 g |
Likér Galliano |
80 ml |
Olej kukuřičný |
80 ml |
Omáčka sójová |
50 ml |
Petržel - nať |
15 g |
Šalotka |
8 ks |
Vývar drůbeží |
80 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kuřecí řízky naklepeme. Na oleji osmažíme maso 3 minuty z obou stran, potom vložíme šalotky a ještě 3 minuty smažíme.
- Kuřecí řízky pokapeme citronovou štávou a posypeme nastrouhanou kůrou, podlijeme kuřecím vývarem a sójovou omáčkou. Krátce podusíme a přisypeme nakrájenou petrželku.
- Přidáme likér a koňak a pokrm zapálíme dlouhou zápalkou. Jakmile plamen zhasne, můžeme maso rozdělit na talíře a podávat.