Kuře lady Jane

Ingredience


Citrony 1 ks
Koňak Armaňak 50 ml
Kuřecí prsa 600 g
Likér Galliano 80 ml
Olej kukuřičný 80 ml
Omáčka sójová 50 ml
Petržel - nať 15 g
Šalotka 8 ks
Vývar drůbeží 80 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuřecí řízky naklepeme. Na oleji osmažíme maso 3 minuty z obou stran, potom vložíme šalotky a ještě 3 minuty smažíme.
  2. Kuřecí řízky pokapeme citronovou štávou a posypeme nastrouhanou kůrou, podlijeme kuřecím vývarem a sójovou omáčkou. Krátce podusíme a přisypeme nakrájenou petrželku.
  3. Přidáme likér a koňak a pokrm zapálíme dlouhou zápalkou. Jakmile plamen zhasne, můžeme maso rozdělit na talíře a podávat.