Zlaté glazované kuře

Ingredience


Džus pomerančový 300 ml
Hořčice 15 g
Kuřecí prsa 6 ks
Kurkuma 15 g
Máta 80 g
Med včelí 30 g
Olej slunečnicový 30 ml
Pepř černý mletý 5 g
Pomeranče 1 ks
Rýže Basmati 350 g
Sůl 5 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Povrch kuřecího masa nařežeme ostrým nožem do tvaru kosočtverců. Kurkumu, hořčici, pomerančový džus a med důkladně rozmícháme, vzniklou marinádu nalijeme na maso a uložíme na 2-3 hodiny do chladničky.
  2. Maso vyjmeme z marinády a osušíme papírovými ubrousky.
  3. V širokém hrnci rozehřejeme olej, maso na něm opečeme po obou stranách na středním ohni dozlatova. Přebytečný olej slijeme. Maso podlijeme marinádou, hrnec přikryjeme pokličkou a kuře
  4. zvolna na mírném ohni dusíme 10-15 minut doměkka.
  5. Rýži uvaříme v mírně osolené vodě doměkka. Přebytečnou tekutinu slijeme. Z pomeranče ostrouháme jemným struhadlem kůru a přidáme spolu s mátou do rýže.
  6. Z pomeranče odstraníme zbytek kůry a bílou slupku pod ní, dužninu nakrájíme ostrým nožem na dílky.
  7. Maso podáváme s rýží ochucenou pomerančovou kůrou a mátou, obložené dílky pomeranče a snítkami máty.