Zlaté glazované kuře
Ingredience
Džus pomerančový |
300 ml |
Hořčice |
15 g |
Kuřecí prsa |
6 ks |
Kurkuma |
15 g |
Máta |
80 g |
Med včelí |
30 g |
Olej slunečnicový |
30 ml |
Pepř černý mletý |
5 g |
Pomeranče |
1 ks |
Rýže Basmati |
350 g |
Sůl |
5 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Povrch kuřecího masa nařežeme ostrým nožem do tvaru kosočtverců. Kurkumu, hořčici, pomerančový džus a med důkladně rozmícháme, vzniklou marinádu nalijeme na maso a uložíme na 2-3 hodiny do chladničky.
- Maso vyjmeme z marinády a osušíme papírovými ubrousky.
- V širokém hrnci rozehřejeme olej, maso na něm opečeme po obou stranách na středním ohni dozlatova. Přebytečný olej slijeme. Maso podlijeme marinádou, hrnec přikryjeme pokličkou a kuře
- zvolna na mírném ohni dusíme 10-15 minut doměkka.
- Rýži uvaříme v mírně osolené vodě doměkka. Přebytečnou tekutinu slijeme. Z pomeranče ostrouháme jemným struhadlem kůru a přidáme spolu s mátou do rýže.
- Z pomeranče odstraníme zbytek kůry a bílou slupku pod ní, dužninu nakrájíme ostrým nožem na dílky.
- Maso podáváme s rýží ochucenou pomerančovou kůrou a mátou, obložené dílky pomeranče a snítkami máty.