Zlaté rizoto s kuřecími kousky
Ingredience
Arašídy |
60 g |
Kukuřice cukrová |
200 g |
Kuřecí prsa |
450 g |
Máslo čerstvé |
15 g |
Olej slunečnicový |
30 ml |
Paprika žlutá |
1 ks |
Pepř černý mletý |
5 g |
Pórek |
1 ks |
Rýže Basmati |
350 g |
Šafrán |
10 g |
Sůl |
5 g |
Sýr Parmezán |
60 g |
Vývar drůbeží |
1500 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Olej a máslo rozpálíme v pekáči a zlehka osmažíme kuřecí maso, papriku a pórek do zlatova. Přidáme rýži a za stálého míchání 2-3 minuty prohříváme. Vmícháme šafrán, dochutíme pepřem a solí. Směs podlijeme částí vývaru, kastrol přikryjeme pokličkou a pokrm za občasného zamíchání podusíme zvolna zhruba 20 minut. Podléváme kuřecím vývarem. Rýže musí být měkká, nesmí se však slepovat. Rizoto také nesmí být příliš vysušené — podle potřeby můžeme přilít kuřecí vývar.
- Na závěr do pokrmu vmícháme okapané kukuřičné klásky, arašídy, parmezán, případně přisolíme a připepříme. Rizoto podáváme horké jako lehký oběd nebo večeři.