Zlaté rizoto s kuřecími kousky

Ingredience


Arašídy 60 g
Kukuřice cukrová 200 g
Kuřecí prsa 450 g
Máslo čerstvé 15 g
Olej slunečnicový 30 ml
Paprika žlutá 1 ks
Pepř černý mletý 5 g
Pórek 1 ks
Rýže Basmati 350 g
Šafrán 10 g
Sůl 5 g
Sýr Parmezán 60 g
Vývar drůbeží 1500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Olej a máslo rozpálíme v pekáči a zlehka osmažíme kuřecí maso, papriku a pórek do zlatova. Přidáme rýži a za stálého míchání 2-3 minuty prohříváme. Vmícháme šafrán, dochutíme pepřem a solí. Směs podlijeme částí vývaru, kastrol přikryjeme pokličkou a pokrm za občasného zamíchání podusíme zvolna zhruba 20 minut. Podléváme kuřecím vývarem. Rýže musí být měkká, nesmí se však slepovat. Rizoto také nesmí být příliš vysušené — podle potřeby můžeme přilít kuřecí vývar.
  2. Na závěr do pokrmu vmícháme okapané kukuřičné klásky, arašídy, parmezán, případně přisolíme a připepříme. Rizoto podáváme horké jako lehký oběd nebo večeři.