Dušené kuřecí čtvrtky

Ingredience


Anglická slanina 200 g
Bobkový list 2 ks
Brambory zimní 6 ks
Cibule 1 ks
Kuřecí čtvrtky 800 g
Máslo čerstvé 50 g
Mrkev kořen 200 g
Pepř černý mletý 5 g
Pivo tmavé 10% 3,7% obj. 150 ml
Rozmarýn čerstvý 50 g
Sůl 5 g
Tymián čerstvý 80 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z kuřecích čtvrtek stáhneme kůži. Odkrájíme případný tuk.
  2. Na dno velké zapékací misky rozložíme polovinu plátků brambor, osolíme, opepříme. Dochutíme tymiánem, rozmarýnem a bobkovým listem.
  3. Na brambory upravíme kuřecí maso, posypeme je na kostičky nakrájenou slaninou, cibulí, mrkví, osolíme a opepříme. Navrch rozložíme zbývající brambory tak, aby se plátky mírně překrývaly.
  4. Pokrm podlijeme černým pivem, brambory potřeme rozpuštěným máslem a zapékací misku přikryjeme pokličkou.
  5. Pečeme 90 minut v troubě předehřáté na 150 °C. Posledních 30 minut bez pokličky, aby brambory zezlátly. Pokrm podáváme horký.