Dušené kuřecí čtvrtky
Ingredience
Anglická slanina |
200 g |
Bobkový list |
2 ks |
Brambory zimní |
6 ks |
Cibule |
1 ks |
Kuřecí čtvrtky |
800 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mrkev kořen |
200 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
150 ml |
Rozmarýn čerstvý |
50 g |
Sůl |
5 g |
Tymián čerstvý |
80 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z kuřecích čtvrtek stáhneme kůži. Odkrájíme případný tuk.
- Na dno velké zapékací misky rozložíme polovinu plátků brambor, osolíme, opepříme. Dochutíme tymiánem, rozmarýnem a bobkovým listem.
- Na brambory upravíme kuřecí maso, posypeme je na kostičky nakrájenou slaninou, cibulí, mrkví, osolíme a opepříme. Navrch rozložíme zbývající brambory tak, aby se plátky mírně překrývaly.
- Pokrm podlijeme černým pivem, brambory potřeme rozpuštěným máslem a zapékací misku přikryjeme pokličkou.
- Pečeme 90 minut v troubě předehřáté na 150 °C. Posledních 30 minut bez pokličky, aby brambory zezlátly. Pokrm podáváme horký.