Filety z mořských ryb se sezamem
Ingredience
Cibule |
4 ks |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pepř bílý |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno rýžové čínské |
3 polévková lžíce |
Zázvor celý |
15 g |
Hořčice |
1 kávová lžička |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce |
Sezam - semena |
4 polévková lžíce |
Sůl |
2 špetka |
Vejce slepičí |
3 ks |
Citrony |
2 ks |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Filé z mořského jazyka |
500 g |
Olej olivový |
6 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 35 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Filety z mořských ryb omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky.
- Zázvor oloupeme a nastrouháme. Jarní cibuli omyjeme a pokrájíme.
- Připravíme si marinádu: víno smícháme se solí, pepřem, olejem, zázvorem a cibulkou. Plátky ryb vložíme do marinády a dáme do chladničky na 15 minut.
- Připravíme si ve třech miskách trojobal. Mouku, rozšlehaná osolená vajíčka s hořčicí a sezamová semínka. Plátky ryb postupně obalíme v mouce, osoleném vajíčku s hořčicí a nakonec v sezamu.
- Ve woku si rozpálíme olej a plátky smažíme (2-3 minuty) z každé strany dozlatova.
- Usmaženou rybu ozdobíme na talíři plátky citronu a snítky omyté petrželky.