Filety z mořských ryb se sezamem

Ingredience


Cibule 4 ks
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pepř bílý 1 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Víno rýžové čínské 3 polévková lžíce
Zázvor celý 15 g
Hořčice 1 kávová lžička
Mouka pšeničná hladká T 650 3 polévková lžíce
Sezam - semena 4 polévková lžíce
Sůl 2 špetka
Vejce slepičí 3 ks
Citrony 2 ks
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Filé z mořského jazyka 500 g
Olej olivový 6 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Filety z mořských ryb omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky.
  2. Zázvor oloupeme a nastrouháme. Jarní cibuli omyjeme a pokrájíme.
  3. Připravíme si marinádu: víno smícháme se solí, pepřem, olejem, zázvorem a cibulkou. Plátky ryb vložíme do marinády a dáme do chladničky na 15 minut.
  4. Připravíme si ve třech miskách trojobal. Mouku, rozšlehaná osolená vajíčka s hořčicí a sezamová semínka. Plátky ryb postupně obalíme v mouce, osoleném vajíčku s hořčicí a nakonec v sezamu.
  5. Ve woku si rozpálíme olej a plátky smažíme (2-3 minuty) z každé strany dozlatova.
  6. Usmaženou rybu ozdobíme na talíři plátky citronu a snítky omyté petrželky.