Nákyp s kukuřicí, mletým masem a paprikou
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Chilli paprička |
1 ks |
Cibule |
2 ks |
Fazole červené sterilované |
400 g |
Hovězí maso mleté |
400 g |
Kmín římský |
0.5 kávová lžička |
Koriandr mletý |
0.5 kávová lžička |
Kukuřice cukrová nakládaná |
1 ks |
Mozzarella |
125 g |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Olivy černé |
80 g |
Paprika červená |
1 ks |
Protlak rajčatový |
3 polévková lžíce |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
400 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kukuřici necháme okapat. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme. Papriku očistíme, omyjeme, rozkrojíme a zbavíme semen a bílých žeber, nakrájíme na kostičky.
- Chilli papričku rozkrojíme, omyjeme, zbavíme semen a najemno nasekáme. Cibuli a česnek podusíme na rozpáleném oleji.
- K cibulové směsi přidáme mleté maso a za stálého míchání ji opékáme, dokud se maso nezačne rozpadat na kousky. Přidáme rajčatový protlak, kmín a koriandr a směs promícháme. Olivy nakrájíme na kroužky. Fazole necháme okapat. Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia.
- Olivové kroužky, kostičky papriky, chilli, fazole a rajčata přidáme k mletému masu a vše zvolna povaříme. Směs nakonec osolíme a dáme do zapékací mísy.
- Nákyp pečeme v předehřáté troubě 20 minut.
- Okapanou mozzarellu nakrájíme na malé kostky, rozložíme na nákyp a pečeme ještě dalších 10 minut.