Nákyp s kukuřicí, mletým masem a paprikou

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Chilli paprička 1 ks
Cibule 2 ks
Fazole červené sterilované 400 g
Hovězí maso mleté 400 g
Kmín římský 0.5 kávová lžička
Koriandr mletý 0.5 kávová lžička
Kukuřice cukrová nakládaná 1 ks
Mozzarella 125 g
Olej olivový 2 polévková lžíce
Olivy černé 80 g
Paprika červená 1 ks
Protlak rajčatový 3 polévková lžíce
Rajčata loupaná (konzervovaná) 400 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kukuřici necháme okapat. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme. Papriku očistíme, omyjeme, rozkrojíme a zbavíme semen a bílých žeber, nakrájíme na kostičky.
  2. Chilli papričku rozkrojíme, omyjeme, zbavíme semen a najemno nasekáme. Cibuli a česnek podusíme na rozpáleném oleji.
  3. K cibulové směsi přidáme mleté maso a za stálého míchání ji opékáme, dokud se maso nezačne rozpadat na kousky. Přidáme rajčatový protlak, kmín a koriandr a směs promícháme. Olivy nakrájíme na kroužky. Fazole necháme okapat. Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia.
  4. Olivové kroužky, kostičky papriky, chilli, fazole a rajčata přidáme k mletému masu a vše zvolna povaříme. Směs nakonec osolíme a dáme do zapékací mísy.
  5. Nákyp pečeme v předehřáté troubě 20 minut.
  6. Okapanou mozzarellu nakrájíme na malé kostky, rozložíme na nákyp a pečeme ještě dalších 10 minut.