Špenátovo-šťovíkové suflé

Ingredience


Máslo čerstvé 40 g
Mléko polotučné 250 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 30 g
Muškátový oříšek 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Špenát listový čerstvý 250 g
Šťovík 250 g
Sůl 1 špetka
Sýr Gouda 45% 70 g
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Šťovík a špenát opláchneme a silnější stonky odstraníme. Listy blanšírujeme ve vroucí osolené vodě asi 30 sekund. Slijeme přes sítko, zchladíme studenou vodou, necháme okapat, najemno nasekáme.
  2. V hrnci rozpustíme máslo a zpěníme na něm mouku. Přimícháme mléko, omáčku osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek a 10 minut povaříme. Necháme trochu zchladnout.
  3. Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Rozklepneme vejce. Žloutky, nasekanou zeleninu a sýr přimícháme do omáčky. Přidáme bílky ušlehané na tuhý sníh.
  4. Máslem vymažeme dno mísy na suflé a mísu naplníme připravenou směsí. Pečeme v předehřáté troubě 45 minut. Ihned podáváme.