Špenátovo-šťovíkové suflé
Ingredience
Máslo čerstvé |
40 g |
Mléko polotučné |
250 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 g |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Špenát listový čerstvý |
250 g |
Šťovík |
250 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Gouda 45% |
70 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Šťovík a špenát opláchneme a silnější stonky odstraníme. Listy blanšírujeme ve vroucí osolené vodě asi 30 sekund. Slijeme přes sítko, zchladíme studenou vodou, necháme okapat, najemno nasekáme.
- V hrnci rozpustíme máslo a zpěníme na něm mouku. Přimícháme mléko, omáčku osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek a 10 minut povaříme. Necháme trochu zchladnout.
- Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Rozklepneme vejce. Žloutky, nasekanou zeleninu a sýr přimícháme do omáčky. Přidáme bílky ušlehané na tuhý sníh.
- Máslem vymažeme dno mísy na suflé a mísu naplníme připravenou směsí. Pečeme v předehřáté troubě 45 minut. Ihned podáváme.