Masovo-zeleninový nákyp

Ingredience


Anglická slanina 30 g
Brambory 1 kg
Cibule 1 ks
Holandská omáčka 3 polévková lžíce
Hrášek 400 g
Lišky čerstvé 400 g
Máslo čerstvé 30 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Pórek 250 g
Smetana 12% (konzumní) 375 g
Sůl 1 špetka
Vepřová kýta 600 g
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory omyjeme a vaříme v osolené vodě 20 minut. Slijeme, necháme okapat, nakrájíme na plátky.
  2. Slaninu nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Pórek očistíme, omyjeme, nakrájíme na tenké kroužky. Lišky slijeme přes síto a necháme okapat.
  3. Vepřové maso opláchneme studenou vodou, nakrájíme na plátky. V pánvi rozpustíme máslo a maso na něm po obou stranách opečeme.
  4. Ve zbylém tuku krátce opečeme slaninu. Přidáme cibuli, pórek, hrášek, lišky a nakrájené brambory. Vše osolíme, opepříme a za stálého míchání 5 minut dusíme.
  5. Zeleninovou směs a plátky masa dáme do vymazané zapékací mísy a vše promícháme. Troubu předehřejeme na 190 stupňů Celsia.
  6. V hrnci smícháme holandskou omáčku, smetanu, 350 ml vody a za stálého míchání přivedeme k varu a přelijeme nákyp. Mísu přikryjeme alobalem a pečeme 30 minut v předehřáté troubě.