Dušené kuře na česneku

Ingredience


Bylinky čerstvé - svazek 1 ks
Česnek 6 stroužek
Fazole bílé 400 g
Kuřecí prsa 900 g
Mouka pšeničná hladká T 650 25 g
Olej slunečnicový 100 ml
Pepř černý mletý 5 g
Šalotka 16 ks
Sůl 5 g
Víno bílé 250 ml
Vývar drůbeží 250 g
Žampiony čerstvé 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuřecí maso nakrájíme na kostičky a opečeme dozlatova na slunečnicovém oleji v kastrolu, který je možné dávat do trouby. Potom pomocí naběračky s otvory maso přeneseme na talíř.
  2. Na šťávě, která zůstala v kastrolu, opékáme za stálého míchání 4 minuty šalotky, žampiony a česnek.
  3. Maso vrátíme do kastrolu, zaprášíme moukou a ještě 2 minuty opékáme. Podlijeme bílým vínem a kuřecím vývarem, přivedeme k varu, přidáme bouquet garni, sůl a pepř.
  4. Konzervované fazole scedíme a propláchneme, přidáme do kastrolu.
  5. Přikryjeme pokličkou a vložíme na 1 hodinu do trouby předehřáté na 150 °C. Před podáváním odstraníme bouquet garni.