Dušené kuře na česneku
Ingredience
Bylinky čerstvé - svazek |
1 ks |
Česnek |
6 stroužek |
Fazole bílé |
400 g |
Kuřecí prsa |
900 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
25 g |
Olej slunečnicový |
100 ml |
Pepř černý mletý |
5 g |
Šalotka |
16 ks |
Sůl |
5 g |
Víno bílé |
250 ml |
Vývar drůbeží |
250 g |
Žampiony čerstvé |
250 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kuřecí maso nakrájíme na kostičky a opečeme dozlatova na slunečnicovém oleji v kastrolu, který je možné dávat do trouby. Potom pomocí naběračky s otvory maso přeneseme na talíř.
- Na šťávě, která zůstala v kastrolu, opékáme za stálého míchání 4 minuty šalotky, žampiony a česnek.
- Maso vrátíme do kastrolu, zaprášíme moukou a ještě 2 minuty opékáme. Podlijeme bílým vínem a kuřecím vývarem, přivedeme k varu, přidáme bouquet garni, sůl a pepř.
- Konzervované fazole scedíme a propláchneme, přidáme do kastrolu.
- Přikryjeme pokličkou a vložíme na 1 hodinu do trouby předehřáté na 150 °C. Před podáváním odstraníme bouquet garni.