Krůtí nákyp s brokolicí a mandlemi
Ingredience
Brokolice |
600 g |
Česnek |
3 stroužek |
Cibule |
3 ks |
Krůtí prsa |
500 g |
Mandle |
3 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Smetana 12% (konzumní) |
150 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Ementál (Primátor) |
150 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
Žampiony čerstvé |
200 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Brokolici očistíme a rozebereme na růžičky. Košťály nadrobno nakrájíme.
- Růžičky brokolice blanšírujeme 3 minuty v osolené vroucí vodě, slijeme, zchladíme, necháme okapat.
- Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky. Cibuli a česnek oloupeme, česnek jemně nasekáme, cibuli nakrájíme na proužky.
- Maso krátce opláchneme ve studené vodě a nakrájíme na tenké proužky. Na pánvi rozpálíme olivový olej a maso na něm zprudka opečeme.
- Přidáme žampiony, košťály brokolice, česnek a cibuli, krátce opečeme. Ochutíme solí, pepřem a muškátový oříškem. Potom opatrně promícháme s růžičkami brokolice.
- Zapékací mísu vytřeme máslem a naplníme směsí.
- Rozšleháme vejce se smetanou a sýrem a přelijeme jí nákyp. Vše posypeme plátky mandlí a zapékáme v předehřáté troubě 20 minut.