Krůtí nákyp s brokolicí a mandlemi

Ingredience


Brokolice 600 g
Česnek 3 stroužek
Cibule 3 ks
Krůtí prsa 500 g
Mandle 3 polévková lžíce
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Muškátový oříšek 1 špetka
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Smetana 12% (konzumní) 150 g
Sůl 1 špetka
Sýr Ementál (Primátor) 150 g
Vejce slepičí 4 ks
Žampiony čerstvé 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Brokolici očistíme a rozebereme na růžičky. Košťály nadrobno nakrájíme.
  2. Růžičky brokolice blanšírujeme 3 minuty v osolené vroucí vodě, slijeme, zchladíme, necháme okapat.
  3. Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky. Cibuli a česnek oloupeme, česnek jemně nasekáme, cibuli nakrájíme na proužky.
  4. Maso krátce opláchneme ve studené vodě a nakrájíme na tenké proužky. Na pánvi rozpálíme olivový olej a maso na něm zprudka opečeme.
  5. Přidáme žampiony, košťály brokolice, česnek a cibuli, krátce opečeme. Ochutíme solí, pepřem a muškátový oříškem. Potom opatrně promícháme s růžičkami brokolice.
  6. Zapékací mísu vytřeme máslem a naplníme směsí.
  7. Rozšleháme vejce se smetanou a sýrem a přelijeme jí nákyp. Vše posypeme plátky mandlí a zapékáme v předehřáté troubě 20 minut.