Staročeská lepenice ze zelí, brambor a škvarků

Ingredience


Brambory 5 ks
Kmín celý 1 špetka
Sádlo škvařené 3 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Vepřové škvarky 2 hrnek
Voda pitná 2 l
Zelí kysané 500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oškrábané brambory nakrájíme na kousky a dáme vařit do osolené vody. Přidáme kmín.
  2. Zelí dáme vařit do jiného hrnce. Obojí vaříme doměkka.
  3. Brambory slijeme tak, aby zbylo trochu vody v hrnci.
  4. Z povařeného zelí slijeme všechnu vodu a smícháme ho s bramborami.
  5. Šťouchadlem promačkáme brambory se zelím a omastíme sádlem.
  6. Na talíři podáváme pokrm posypaný škvarky.