Staročeská lepenice ze zelí, brambor a škvarků
Ingredience
Brambory |
5 ks |
Kmín celý |
1 špetka |
Sádlo škvařené |
3 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vepřové škvarky |
2 hrnek |
Voda pitná |
2 l |
Zelí kysané |
500 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oškrábané brambory nakrájíme na kousky a dáme vařit do osolené vody. Přidáme kmín.
- Zelí dáme vařit do jiného hrnce. Obojí vaříme doměkka.
- Brambory slijeme tak, aby zbylo trochu vody v hrnci.
- Z povařeného zelí slijeme všechnu vodu a smícháme ho s bramborami.
- Šťouchadlem promačkáme brambory se zelím a omastíme sádlem.
- Na talíři podáváme pokrm posypaný škvarky.