Bramborový nákyp s lilky a klobásou
Ingredience
Brambory |
600 g |
Cibule |
2 ks |
Créme fraiche |
150 g |
Hořčice |
1 polévková lžíce |
Klobása Dunajská |
8 ks |
Lilek |
2 ks |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Smetana 12% (konzumní) |
100 g |
Sůl |
1 špetka |
Tymián čerstvý |
1 špetka |
Vejce slepičí |
3 ks |
Vývar zeleninový |
250 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Lilky očistíme, omyjeme, nakrájíme na plátky. Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na plátky.
- Cibule oloupeme, nakrájíme na kostičky. V pánvi rozehřejeme máslo a za stálého míchání v něm osmahneme cibulku. Přidáme brambory a za stálého míchání opékáme 5 minut. Nakonec osolíme a opepříme.
- Přidáme plátky lilku, krátce opečeme a znovu osolíme a opepříme. Vše přendáme do vymaštěné zapékací misky a zalijeme vývarem. Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Vejce rozšleháme se smetanou, creme fraiche a horčicí, osolíme, opepříme a směsí nákyp přelijeme. Nákyp pečeme 45 minut dozlatova.
- Asi 10 minut před koncem pečení rozdělíme na nákyp klobásy. Podáváme zdobené tymiánem.