Bramborový nákyp s lilky a klobásou

Ingredience


Brambory 600 g
Cibule 2 ks
Créme fraiche 150 g
Hořčice 1 polévková lžíce
Klobása Dunajská 8 ks
Lilek 2 ks
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Smetana 12% (konzumní) 100 g
Sůl 1 špetka
Tymián čerstvý 1 špetka
Vejce slepičí 3 ks
Vývar zeleninový 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Lilky očistíme, omyjeme, nakrájíme na plátky. Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na plátky.
  2. Cibule oloupeme, nakrájíme na kostičky. V pánvi rozehřejeme máslo a za stálého míchání v něm osmahneme cibulku. Přidáme brambory a za stálého míchání opékáme 5 minut. Nakonec osolíme a opepříme.
  3. Přidáme plátky lilku, krátce opečeme a znovu osolíme a opepříme. Vše přendáme do vymaštěné zapékací misky a zalijeme vývarem. Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Vejce rozšleháme se smetanou, creme fraiche a horčicí, osolíme, opepříme a směsí nákyp přelijeme. Nákyp pečeme 45 minut dozlatova.
  4. Asi 10 minut před koncem pečení rozdělíme na nákyp klobásy. Podáváme zdobené tymiánem.