Nákyp z kyselého zelí s mletým masem a ananasem

Ingredience


Ananas 100 g
Brambory 750 g
Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Jablka 1 ks
Kmín římský 1 kávová lžička
Maso mleté - mix 500 g
Olej olivový 1 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 2 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 3 ks
Vývar zeleninový 150 ml
Zakysaná smetana 200 g
Zelí kysané 500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory omyjeme a vaříme v osolené vodě 20 minut. Oloupeme cibuli a česnek.
  2. Na pánvi rozpálíme olivový olej, necháme na něm zpěnit cibuli a česnek. Přidáme mleté maso a za stálého míchání opékáme, dokud nezačne hrudkovatět. Ochutíme solí, pepřem a římským kmínem a odložíme na stranu.
  3. Jablko omyjeme, zbavíme jádřince a na struhadle nahrubo nastrouháme. Kyselé zelí necháme okapat a smícháme s nastrouhaným jablkem.
  4. Kyselou smetanu smícháme s vejci, instantním vývarem a mletou paprikou. Brambory slijeme, necháme okapat, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Potom je smícháme s mletým masem a smetanovo-vaječnou směsí. Osolíme a opepříme. Troubu předehřejeme na 170 stupňů Celsia.
  5. Ananas slijeme, necháme okapat. Vymaštěnou zapékací misku naplníme bramborovo-masovou směsí, navrch rozdělíme kousky ananasu a přelijeme vaječnou smetanou. Nákyp pečeme v předehřáté troubě 45 minut.