Nákyp z kyselého zelí s mletým masem a ananasem
Ingredience
Ananas |
100 g |
Brambory |
750 g |
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Jablka |
1 ks |
Kmín římský |
1 kávová lžička |
Maso mleté - mix |
500 g |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
2 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
3 ks |
Vývar zeleninový |
150 ml |
Zakysaná smetana |
200 g |
Zelí kysané |
500 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Brambory omyjeme a vaříme v osolené vodě 20 minut. Oloupeme cibuli a česnek.
- Na pánvi rozpálíme olivový olej, necháme na něm zpěnit cibuli a česnek. Přidáme mleté maso a za stálého míchání opékáme, dokud nezačne hrudkovatět. Ochutíme solí, pepřem a římským kmínem a odložíme na stranu.
- Jablko omyjeme, zbavíme jádřince a na struhadle nahrubo nastrouháme. Kyselé zelí necháme okapat a smícháme s nastrouhaným jablkem.
- Kyselou smetanu smícháme s vejci, instantním vývarem a mletou paprikou. Brambory slijeme, necháme okapat, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Potom je smícháme s mletým masem a smetanovo-vaječnou směsí. Osolíme a opepříme. Troubu předehřejeme na 170 stupňů Celsia.
- Ananas slijeme, necháme okapat. Vymaštěnou zapékací misku naplníme bramborovo-masovou směsí, navrch rozdělíme kousky ananasu a přelijeme vaječnou smetanou. Nákyp pečeme v předehřáté troubě 45 minut.