Vaječné palačinky s jarní zeleninou
Ingredience
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 g |
Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Vaječný bílek slepičí |
4 ks |
Vaječný žloutek slepičí |
3 ks |
Voda pitná |
3.5 dl |
Česnek |
3 ks |
Chřest bílý |
5 ks |
Cibule |
2 ks |
Mrkev kořen |
2 ks |
Pepř bílý |
0.5 kávová lžička |
Sójové výhonky |
150 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Sýr Eidam cihla 30% |
100 g |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Připravíme si těsto na palačinky: v míse rozšleháme 4 bílky a 3 žloutky, přisypeme hladkou mouku, přilijeme 3,5 dl vody, 2 lžíce oleje a špetku soli. Vymícháme hladké těsto bez hrudek, necháme 30 minut odpočinout.
- Mrkev, cibuli a česnek očistíme, oloupeme, pokrájíme na tenké nudličky. Chřest omyjeme, odkrojíme tvrdé spodní části, překrojíme na poloviny. Sterilované sójové výhonky scedíme z nálevu, necháme odkapat, nakrájíme je na nudličky.
- V pánvi na rozehřátém másle si všechnu pokrájenou zeleninu zpěníme na másle, přidáme sójové výhonky, osolíme a opepříme podle chuti a ještě 2 minuty opékáme. Potom zeleninu vyjmeme a odložíme do mísy.
- V uvolněné pánvi si dáme rozehřát máslo, na kterém postupně upečeme tenké palačinky.
- Na každou palačinku poklademe zeleninu, pevně ji zavineme, potřeme rozšlehaným osoleným žloutkem a dáme je znovu na rozpálené máslo opéct z každé strany.
- Horké palačinky posypeme nastrouhaným sýrem a podáváme.