Vaječné palačinky s jarní zeleninou

Ingredience


Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 200 g
Olej slunečnicový 2 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Vaječný bílek slepičí 4 ks
Vaječný žloutek slepičí 3 ks
Voda pitná 3.5 dl
Česnek 3 ks
Chřest bílý 5 ks
Cibule 2 ks
Mrkev kořen 2 ks
Pepř bílý 0.5 kávová lžička
Sójové výhonky 150 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Sýr Eidam cihla 30% 100 g
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Připravíme si těsto na palačinky: v míse rozšleháme 4 bílky a 3 žloutky, přisypeme hladkou mouku, přilijeme 3,5 dl vody, 2 lžíce oleje a špetku soli. Vymícháme hladké těsto bez hrudek, necháme 30 minut odpočinout.
  2. Mrkev, cibuli a česnek očistíme, oloupeme, pokrájíme na tenké nudličky. Chřest omyjeme, odkrojíme tvrdé spodní části, překrojíme na poloviny. Sterilované sójové výhonky scedíme z nálevu, necháme odkapat, nakrájíme je na nudličky.
  3. V pánvi na rozehřátém másle si všechnu pokrájenou zeleninu zpěníme na másle, přidáme sójové výhonky, osolíme a opepříme podle chuti a ještě 2 minuty opékáme. Potom zeleninu vyjmeme a odložíme do mísy.
  4. V uvolněné pánvi si dáme rozehřát máslo, na kterém postupně upečeme tenké palačinky.
  5. Na každou palačinku poklademe zeleninu, pevně ji zavineme, potřeme rozšlehaným osoleným žloutkem a dáme je znovu na rozpálené máslo opéct z každé strany.
  6. Horké palačinky posypeme nastrouhaným sýrem a podáváme.