Piškotové koláčky s jahodami

Ingredience


Citrony 1 ks
Cukr krupice 110 g
Cukr vanilka 1 ks
Jahody zahradní 200 g
Máslo čerstvé 40 g
Mouka polohrubá 70 g
Sirup Monin - jahodový 50 g
Solamyl 40 g
Sůl 1 špetka
Tvaroh jemný 250 g
Vaječný bílek slepičí 4 ks
Vaječný žloutek slepičí 5 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Troubu předehřejeme na 200C.
  2. Ze žloutků a 30g cukru ušleháme hustou pěnu. Poté přidáme citronovou kůru a špetku soli. Vmícháme sníh ušlehaný z bílků a zbytku cukru. Nakonec přimícháme mouku, škrobovou moučku a vychladlé tekuté máslo.
  3. Hotovou piškotovou hmotu dáme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou, plech vyložíme papírem na pečení a na něj nastříkáme koláčky o průměru cca 10cm. Pečeme asi 10minut dozlatova.
  4. Jahody omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na dílky. Utřeme tvaroh s vanilkovým cukrem a jahodovým sirupem a opatrně přimícháme jahody. Krém rozvrstvíme na vychladlé koláčky a podáváme. Můžeme dozdobit kousky jahod.