Piškotové koláčky s jahodami
Ingredience
Citrony |
1 ks |
Cukr krupice |
110 g |
Cukr vanilka |
1 ks |
Jahody zahradní |
200 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Mouka polohrubá |
70 g |
Sirup Monin - jahodový |
50 g |
Solamyl |
40 g |
Sůl |
1 špetka |
Tvaroh jemný |
250 g |
Vaječný bílek slepičí |
4 ks |
Vaječný žloutek slepičí |
5 ks |
-
Doba přípravy: 45 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 12 porcí
- Troubu předehřejeme na 200C.
- Ze žloutků a 30g cukru ušleháme hustou pěnu. Poté přidáme citronovou kůru a špetku soli. Vmícháme sníh ušlehaný z bílků a zbytku cukru. Nakonec přimícháme mouku, škrobovou moučku a vychladlé tekuté máslo.
- Hotovou piškotovou hmotu dáme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou, plech vyložíme papírem na pečení a na něj nastříkáme koláčky o průměru cca 10cm. Pečeme asi 10minut dozlatova.
- Jahody omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na dílky. Utřeme tvaroh s vanilkovým cukrem a jahodovým sirupem a opatrně přimícháme jahody. Krém rozvrstvíme na vychladlé koláčky a podáváme. Můžeme dozdobit kousky jahod.