Lívanečky z pohankové mouky obložené lososem
Ingredience
Droždí sušené |
7 g |
Losos uzený |
70 g |
Mléko polotučné |
400 ml |
Mouka pohanková |
120 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
120 g |
Olej rostlinný |
3 polévková lžíce |
Smetana 33% (šlehačka) |
100 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 85 min
-
Doba vaření: 6 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Obě prosáté mouky v míse smícháme s droždím, solí, vlažným mlékem, v němž jsme rozmíchali jedno celé vejce a jeden žloutek (bílek dáme stranou). Těsto řádně promícháme a dáme pod utěrkou vykynout. Do vykynutého těsta vmícháme středně ušlehaný bílek.
- Silnostěnnou pánev rozehřejeme, vytřeme olejem a klademe lžící těsto o velikosti osmi centimetrů v průměru. Hotové lívanečky necháme na teple.
- Lívanečky poklademe hustou smetanou a plátky uzeného lososa.