Lívanečky z pohankové mouky obložené lososem

Ingredience


Droždí sušené 7 g
Losos uzený 70 g
Mléko polotučné 400 ml
Mouka pohanková 120 g
Mouka pšeničná hladká T 650 120 g
Olej rostlinný 3 polévková lžíce
Smetana 33% (šlehačka) 100 ml
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Obě prosáté mouky v míse smícháme s droždím, solí, vlažným mlékem, v němž jsme rozmíchali jedno celé vejce a jeden žloutek (bílek dáme stranou). Těsto řádně promícháme a dáme pod utěrkou vykynout. Do vykynutého těsta vmícháme středně ušlehaný bílek.
  2. Silnostěnnou pánev rozehřejeme, vytřeme olejem a klademe lžící těsto o velikosti osmi centimetrů v průměru. Hotové lívanečky necháme na teple.
  3. Lívanečky poklademe hustou smetanou a plátky uzeného lososa.