Lososová omeleta se zeleninou

Ingredience


Celer řapíkatý 0.5 ks
Česnek 1 stroužek
Chřest zelený 180 g
Cibule 2 ks
Citrony 1 ks
Hrášek mražený 120 g
Karotka baby 90 g
Kopr čerstvý 1 polévková lžíce
Losos - filety 250 g
Máslo čerstvé 4 polévková lžíce
Mrkev kořen 0.5 ks
Pepř černý celý 5 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Salát hlávkový 1 ks
Smetana zakysaná 14% 6 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Tymián čerstvý 3 ks
Vejce slepičí 8 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ve větším hrnci necháme přejít varem lososa, kterého jsme zbavili kostí a stáhli kůži. Povaříme se snítkou petržele, tymiánu, nakrájenou menší cibulí, pokrájenou polovinou řapíku celeru, nakrájenou mrkví, zrnky pepře. Poté hrnec necháme asi pět minut odstát. Maso z vývaru vyndáme a rozebereme na kousky. Vývar nepoužijeme.
  2. V osolené vodě dvě minuty vaříme pokrájený chřest. Poté jej rychle zchladíme vodou, scedíme a odložíme. Ve vývaru z chřestu povaříme rozpůlenou mladou mrkev, po pěti minutách ji v cedníku prolijeme studenou vodou, scedíme a odložíme.
  3. Máslo rozpustíme na pánvi s ohnivzdorným držadlem, na másle restujeme kolečka cibule, dokud nezměknou, poté přidáme pokrájený česnek a dvě snítky tymiánu. Po minutě restování přidáme odloženou mrkev, chřest a hrášek. Směs řádně prohřejeme. Do směsi vmícháme našlehaná vejce, posekanou petrželovou nať a kopr, kousky lososa, ochutíme pepřem, solí a pod poklicí řádně prohřejeme, poté vložíme pod gril a zhruba pět minut grilujeme, dokud omeleta nezezlátne.
  4. Omelety nakrájíme na trojúhelníky a horké servírujeme s dílky citronu, kysanou smetanou, hlávkovým salátem a pečivem.