Lososová omeleta se zeleninou
Ingredience
Celer řapíkatý |
0.5 ks |
Česnek |
1 stroužek |
Chřest zelený |
180 g |
Cibule |
2 ks |
Citrony |
1 ks |
Hrášek mražený |
120 g |
Karotka baby |
90 g |
Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce |
Losos - filety |
250 g |
Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
0.5 ks |
Pepř černý celý |
5 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Salát hlávkový |
1 ks |
Smetana zakysaná 14% |
6 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tymián čerstvý |
3 ks |
Vejce slepičí |
8 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Ve větším hrnci necháme přejít varem lososa, kterého jsme zbavili kostí a stáhli kůži. Povaříme se snítkou petržele, tymiánu, nakrájenou menší cibulí, pokrájenou polovinou řapíku celeru, nakrájenou mrkví, zrnky pepře. Poté hrnec necháme asi pět minut odstát. Maso z vývaru vyndáme a rozebereme na kousky. Vývar nepoužijeme.
- V osolené vodě dvě minuty vaříme pokrájený chřest. Poté jej rychle zchladíme vodou, scedíme a odložíme. Ve vývaru z chřestu povaříme rozpůlenou mladou mrkev, po pěti minutách ji v cedníku prolijeme studenou vodou, scedíme a odložíme.
- Máslo rozpustíme na pánvi s ohnivzdorným držadlem, na másle restujeme kolečka cibule, dokud nezměknou, poté přidáme pokrájený česnek a dvě snítky tymiánu. Po minutě restování přidáme odloženou mrkev, chřest a hrášek. Směs řádně prohřejeme. Do směsi vmícháme našlehaná vejce, posekanou petrželovou nať a kopr, kousky lososa, ochutíme pepřem, solí a pod poklicí řádně prohřejeme, poté vložíme pod gril a zhruba pět minut grilujeme, dokud omeleta nezezlátne.
- Omelety nakrájíme na trojúhelníky a horké servírujeme s dílky citronu, kysanou smetanou, hlávkovým salátem a pečivem.