Papriky s rajčaty na víně
Ingredience
Celer - nať |
0.5 polévková lžíce |
Česnek |
6 ks |
Cukr třtinový |
1 polévková lžíce |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Omáčka sojová světlá |
3 polévková lžíce |
Paprika červená |
2 ks |
Paprika zelená |
2 ks |
Pepř bílý |
0.5 kávová lžička |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Pistácie |
100 g |
Rajčata |
2 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno portské |
4 polévková lžíce |
Zázvor celý |
20 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupaný česnek nakrájíme na tenké plátky. Omyté papriky rozkrojíme, zbavíme semen a pokrájíme na proužky.
- Rajčata spaříme vařící vodou, oloupeme a nakrájíme na dílky.
- Omyté petrželové s celerovými lístky pokrájíme nadrobno. Zázvor oloupeme a pokrájíme na tenké nudličky.
- V pánvi si rozpálíme olej. Nejdříve krátce orestujeme papriky a zázvor. Pak přidáme pokrájená rajčata, promícháme s paprikou, posypeme petrželovou a celerovou natí, osolíme, opepříme, ochutíme cukrem, přilijeme portské víno, znovu promícháme a dusíme pod poklicí přibližně 3-5 minuty. Nakonec přidáme sójovou omáčku, slané pistáciové oříšky. Dobře zeleninu promícháme, upravíme na talíře a podáváme.