Papriky s rajčaty na víně

Ingredience


Celer - nať 0.5 polévková lžíce
Česnek 6 ks
Cukr třtinový 1 polévková lžíce
Olej olivový 3 polévková lžíce
Omáčka sojová světlá 3 polévková lžíce
Paprika červená 2 ks
Paprika zelená 2 ks
Pepř bílý 0.5 kávová lžička
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Pistácie 100 g
Rajčata 2 ks
Sůl 1 kávová lžička
Víno portské 4 polévková lžíce
Zázvor celý 20 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupaný česnek nakrájíme na tenké plátky. Omyté papriky rozkrojíme, zbavíme semen a pokrájíme na proužky.
  2. Rajčata spaříme vařící vodou, oloupeme a nakrájíme na dílky.
  3. Omyté petrželové s celerovými lístky pokrájíme nadrobno. Zázvor oloupeme a pokrájíme na tenké nudličky.
  4. V pánvi si rozpálíme olej. Nejdříve krátce orestujeme papriky a zázvor. Pak přidáme pokrájená rajčata, promícháme s paprikou, posypeme petrželovou a celerovou natí, osolíme, opepříme, ochutíme cukrem, přilijeme portské víno, znovu promícháme a dusíme pod poklicí přibližně 3-5 minuty. Nakonec přidáme sójovou omáčku, slané pistáciové oříšky. Dobře zeleninu promícháme, upravíme na talíře a podáváme.