Řízky z bůčku
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 g |
Olej rostlinný |
80 ml |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Salám Turistický trvanlivý |
25 g |
Strouhanka |
60 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
3 ks |
Vepřový bok |
750 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Vybereme libovější bůček, odřízneme kůži a nakrájíme na stejné plátky. Osolíme, opepříme, potřeme prolisovaným česnekem, obalíme v mouce, namočíme v rozšlehaných vejcích, k plátkům přitlačíme plátek salámu, který se díky vejcím k bůčku přichytí. Znovu namočíme ve vejcích, nakonec obalíme ve strouhance.
- Plátky usmažíme v rozpáleném oleji z obou stran.