Řízky z bůčku

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Mouka pšeničná hladká T 650 30 g
Olej rostlinný 80 ml
Pepř černý mletý 2 špetka
Salám Turistický trvanlivý 25 g
Strouhanka 60 g
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 3 ks
Vepřový bok 750 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vybereme libovější bůček, odřízneme kůži a nakrájíme na stejné plátky. Osolíme, opepříme, potřeme prolisovaným česnekem, obalíme v mouce, namočíme v rozšlehaných vejcích, k plátkům přitlačíme plátek salámu, který se díky vejcím k bůčku přichytí. Znovu namočíme ve vejcích, nakonec obalíme ve strouhance.
  2. Plátky usmažíme v rozpáleném oleji z obou stran.