Řízky z bůčku se sýrem
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 g |
Olej rostlinný |
60 ml |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Strouhanka |
60 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Ementál (Primátor) |
100 g |
Vejce slepičí |
3 ks |
Vepřový bok |
750 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Z libovějšího bůčku nakrájíme slabší plátky, odřízneme kůži, osolíme, opepříme, potřeme prolisovaným česnekem. Mezi dva plátky masa vložíme silnější plátek sýra, obalíme v mouce, namočíme v rozšlehaných vejcích, nakonec obalíme ve strouhance.
- Usmažíme v rozpáleném oleji z obou stran dozlatova.