Kuřecí roláda s parmazánem
Ingredience
Bazalka |
120 g |
Česnek |
2 stroužek |
Kuře |
1200 g |
Olej olivový |
10 ml |
Pepř černý mletý |
5 g |
Salám Mortadela |
100 g |
Strouhanka |
120 g |
Sůl |
5 g |
Sýr Parmezán |
120 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 100 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Kuře vykostíme následujícím způsobem: položíme ho hřbetem nahoru na prkénko. Nohy vykloubíme. Ostrým nožem nařízneme kůži kolem páteře po celé délce.
- Postupně oddělujeme maso od páteře a žeber tak, abychom neporušili kůži na spodní straně, až se nám podaří vytáhnout kostru.
- Klouby nohou a křídel přeřízneme nebo přestřihneme. Opatrně oddělíme maso od kosti na nohou a kosti vytáhneme.
- Vykostěné kuře rozložíme kůží dospoda a poklademe plátky mortadely tak, aby se mírně překrývaly.
- V misce smícháme strouhanku, parmazán, bazalku nebo petrželku, česnek, sůl a pepř. Přidáme rozšlehané vejce a směs pak rozetřeme doprostřed na vykostěné kuře se salámem. Maso zavineme a pevně je utáhneme kuchyňským provázkem, aby náplň při pečení neunikala.
- Roládu dáme na pekáč a potřeme olivovým olejem. Pečeme 1 1/2 hodiny v troubě předehřáté na 200 °C.