Mandlové nugetky

Ingredience


Cukr moučkový 85 g
Mandle mleté 60 g
Máslo čerstvé 100 g
Mouka pšeničná hladká T 650 30 g
Sůl 1 špetka
Tresť vanilková 0.5 kávová lžička
Vaječný bílek slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Promícháme mleté mandle, moučkový cukr, mouku a sůl. Ke směsi přidáme mírně vyšlehané bílky a rozpuštěné, částečně vychladlé máslo (85g) spolu s vanilkovou trestí. Vše zlehka zpracujeme.
  2. Těstem do poloviny naplníme máslem vymazané ploché vaničkové formičky a sušenky pečeme asi 12 minut ve středně vyhřáté troubě dozlatova. Na dotek mají být pružné.
  3. Po upečení necháme ve formičkách asi 5 minut vychladnout a potom nugetky opatrně vyklopíme.