Mandlové nugetky
Ingredience
Cukr moučkový |
85 g |
Mandle mleté |
60 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 g |
Sůl |
1 špetka |
Tresť vanilková |
0.5 kávová lžička |
Vaječný bílek slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 12 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Promícháme mleté mandle, moučkový cukr, mouku a sůl. Ke směsi přidáme mírně vyšlehané bílky a rozpuštěné, částečně vychladlé máslo (85g) spolu s vanilkovou trestí. Vše zlehka zpracujeme.
- Těstem do poloviny naplníme máslem vymazané ploché vaničkové formičky a sušenky pečeme asi 12 minut ve středně vyhřáté troubě dozlatova. Na dotek mají být pružné.
- Po upečení necháme ve formičkách asi 5 minut vychladnout a potom nugetky opatrně vyklopíme.