Kuřecí špízy na šafránu
Ingredience
Bazalka |
1 polévková lžíce |
Cibule červená |
2 ks |
Citrony |
3 ks |
Kuřecí prsa |
1000 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Šafrán |
4 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Omytá kuřecí prsa nakrájíme na kostky a vložíme do mísy. Olej prošleháme s citronovou kůrou, citronovou šťávou (2 lžíce) a šafránem rozmíchaným s 1 lžící horké vody. Osolíme, opepříme a přidáme oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli. Směsí přelijeme kousky kuřete, promícháme, mísu přikryjeme fólií a necháme v chladničce do druhého dne.
- V kastrůlku rozehřejeme máslo a vmícháme do něj 1 lžíci citronové šťávy.
- Maso vyjmeme z marinády a napícháme na předem namočené špejle. Spolu s cibulemi vložíme na gril, obrátíme a potřeme citronovým máslem.
- Opečené špízy upravíme na talíře, ozdobíme bazalkou a ihned podáváme.