Pórkový sýrový koláč
Ingredience
Listové těsto |
500 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mléko polotučné |
150 ml |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
100 g |
Pórek |
800 g |
Sůl |
6 g |
Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
200 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Na rozpáleném oleji osmahneme nadrobno nakrájený pórek a necháme vychladnout.
- Mezitím připravíme další suroviny do náplně. V míse smícháme vajíčka, pokrájený sýr, sůl, pepř, nasekanou petrželku a mléko. Nakonec přidáme osmažený pórek.
- Listové těsto rozválíme a nařežeme na pláty podle velikosti pekáčku. Jednotlivé pláty pomažeme rozpuštěným máslem a polovinu z nich dáme na dno pekáče. Na ně navršíme pórkovou náplň a zakryjeme druhou polovinou plátů. Zbytkem másla pomažeme povrch koláče a pečeme asi 40 minut ve středně vyhřáté troubě dorůžova.