Pórkový sýrový koláč

Ingredience


Listové těsto 500 g
Máslo čerstvé 100 g
Mléko polotučné 150 ml
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 100 g
Pórek 800 g
Sůl 6 g
Sýr ovčí tvrdý - Pecorino 200 g
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na rozpáleném oleji osmahneme nadrobno nakrájený pórek a necháme vychladnout.
  2. Mezitím připravíme další suroviny do náplně. V míse smícháme vajíčka, pokrájený sýr, sůl, pepř, nasekanou petrželku a mléko. Nakonec přidáme osmažený pórek.
  3. Listové těsto rozválíme a nařežeme na pláty podle velikosti pekáčku. Jednotlivé pláty pomažeme rozpuštěným máslem a polovinu z nich dáme na dno pekáče. Na ně navršíme pórkovou náplň a zakryjeme druhou polovinou plátů. Zbytkem másla pomažeme povrch koláče a pečeme asi 40 minut ve středně vyhřáté troubě dorůžova.