Pórkový koláč s rýží a jogurtem

Ingredience


Jogurt bílý 250 g
Máslo čerstvé 150 g
Mléko polotučné 1 l
Mouka pšeničná hladká T 650 1 kg
Ocet kvasný lihový 1 polévková lžíce
Olej rostlinný 20 ml
Pórek 1 kg
Rýže dušená 200 g
Sůl 8 g
Sýr balkánský 800 g
Sýr Eidam cihla 30% 250 g
Vejce slepičí 6 ks
Voda pitná 1 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejdříve si připravíme těsto smícháním mouky, octa, 3 lžic oleje a špetky soli. Dobře prohněteme, přidáme vodu podle potřeby, aby těsto bylo hladké a necháme odležet.
  2. Mezitím si připravíme náplň. Do velké mísy nasypeme nadrobno nakrájený pórek, nastrouhané nebo nadrolené sýry, dušenou rýži a dobře promícháme. Přidáme jogurt, vejce, mléko, pepř, sůl, část rozpuštěného másla a zbytek oleje. Důkladně promícháme, aby se suroviny propojily.
  3. Z těsta vyválíme 6 plátů, které střídavě klademe do formy a prokládáme náplní, až posledním koláč zakryjeme. Pomažeme ho rozpuštěným máslem, uprostřed nařízneme do kříže a pečeme 50 minut ve středně vyhřáté troubě.