Grilovaná omeleta s krevetami
Ingredience
Cibulka jarní |
4 ks |
Cuketa |
60 g |
Krevety tygří - loupané |
120 g |
Mléko polotučné |
3 polévková lžíce |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Sýr Čedar |
30 g |
Tabasco |
0.125 kávová lžička |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Krevety uvaříme a očistíme. Dobře osušené smícháme s nastrouhanou cuketou a drobně pokrájenými cibulkami a dáme stranou.
- Z vajec oddělíme žloutky, zakápneme je tabascem, přilijeme mléko, okořeníme pepřem a solí a rozšleháme. Do směsi lehce vmícháme pevný sníh z bílků. Nalejeme na rozpálený olej a z jedné strany osmažíme na pánvi s ohnivzdornou rukojetí.
- Po asi šesti minutách smažení na omeletu rozložíme odloženou krevetovou směs a posypeme nastrouhaným sýrem. I s pánví dáme pod gril a grilujeme, dokud omeleta nezezlátne. Omeletu podáváme rozkrájenou na díly.