Grilovaná omeleta s krevetami

Ingredience


Cibulka jarní 4 ks
Cuketa 60 g
Krevety tygří - loupané 120 g
Mléko polotučné 3 polévková lžíce
Olej olivový 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 0.5 kávová lžička
Sýr Čedar 30 g
Tabasco 0.125 kávová lžička
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Krevety uvaříme a očistíme. Dobře osušené smícháme s nastrouhanou cuketou a drobně pokrájenými cibulkami a dáme stranou.
  2. Z vajec oddělíme žloutky, zakápneme je tabascem, přilijeme mléko, okořeníme pepřem a solí a rozšleháme. Do směsi lehce vmícháme pevný sníh z bílků. Nalejeme na rozpálený olej a z jedné strany osmažíme na pánvi s ohnivzdornou rukojetí.
  3. Po asi šesti minutách smažení na omeletu rozložíme odloženou krevetovou směs a posypeme nastrouhaným sýrem. I s pánví dáme pod gril a grilujeme, dokud omeleta nezezlátne. Omeletu podáváme rozkrájenou na díly.