Kuře pečené po francouzsku

Kuře pečené po francouzsku - obrázek

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Citrony 1 ks
Estragon 2 polévková lžíce
Kuře 1500 g
Máslo čerstvé 115 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Víno bílé 120 ml
Vývar drůbeží 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Máslo utřeme s nasekanými bylinkami a česnekem.
  2. Kuře omyjeme, osušíme a kůži u prsou uvolníme. Do vzniklého prostoru rozetřeme bylinkové máslo, do břišní dutiny kuřete vložíme omytý, vidličkou propíchaný citron a kuře zašijeme nebo svážeme na nožkách a křídlech.
  3. Připravené kuře položíme na mřížku v pekáči. Bílé víno a větší část vývaru přelijeme přes maso, osolíme a opepříme. Vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme asi 1,5 hodiny.
  4. Během pečení přeléváme kuře vypečenou šťávou, do které podle potřeby přilijeme trochu vína.
  5. Upečené kuře vyjmeme z pekáče, přikryjeme alobalem a necháme 10 minut stát.
  6. Ze šťávy sebereme tuk, přilijeme zbylý vývar a povaříme do zhoustnutí. Podáváme zvlášť ke kuřeti.