Ryba vařená na zelenině se smetanovou omáčkou

Ingredience


Bylinky čerstvé - svazek 1 ks
Celer řapíkatý 2 ks
Česnek 2 stroužek
Cuketa 1 ks
Losos obecný 1000 g
Máslo čerstvé 60 g
Mrkev kořen 2 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Šafrán 1 špetka
Šalotka 1 ks
Sůl 0.5 kávová lžička
Víno bílé 200 ml
Voda pitná 200 ml
Zakysaná smetana 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na pánvi lehce orestujeme šafrán a dáme stranou.
  2. V hlubokém rendlíku na másle mírně osmažíme všechnu zeleninu nakrájenou na nudličky, pokrájený česnek, pepř, sůl a svazeček bylinek. V jiném rendlíku svaříme vodu s vínem. Po 2 minutách varu směs vlijeme do rendlíku se zeleninou a 5 minut povaříme. Poté dáme stranou a vyjmeme ze zeleniny svazek bylinek. Na zeleninu rozložíme kousky lososa bez kůže a kostí, pod poklicí vše vaříme asi 5 minut. Poté do mísy přendáme maso se zeleninou, přelijeme trochou vývaru, přiklopíme a držíme na teple.
  3. Do rendlíku se zbylým vývarem zašleháme kysanou smetanu, šafrán a 5 minut vaříme, abychom omáčku zredukovali. Hotovou máčku nalijeme na lososa se zeleninou, ozdobíme snítkou petržele a ihned podáváme.