Ryba vařená na zelenině se smetanovou omáčkou
Ingredience
Bylinky čerstvé - svazek |
1 ks |
Celer řapíkatý |
2 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Cuketa |
1 ks |
Losos obecný |
1000 g |
Máslo čerstvé |
60 g |
Mrkev kořen |
2 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Šafrán |
1 špetka |
Šalotka |
1 ks |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Víno bílé |
200 ml |
Voda pitná |
200 ml |
Zakysaná smetana |
250 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na pánvi lehce orestujeme šafrán a dáme stranou.
- V hlubokém rendlíku na másle mírně osmažíme všechnu zeleninu nakrájenou na nudličky, pokrájený česnek, pepř, sůl a svazeček bylinek. V jiném rendlíku svaříme vodu s vínem. Po 2 minutách varu směs vlijeme do rendlíku se zeleninou a 5 minut povaříme. Poté dáme stranou a vyjmeme ze zeleniny svazek bylinek. Na zeleninu rozložíme kousky lososa bez kůže a kostí, pod poklicí vše vaříme asi 5 minut. Poté do mísy přendáme maso se zeleninou, přelijeme trochou vývaru, přiklopíme a držíme na teple.
- Do rendlíku se zbylým vývarem zašleháme kysanou smetanu, šafrán a 5 minut vaříme, abychom omáčku zredukovali. Hotovou máčku nalijeme na lososa se zeleninou, ozdobíme snítkou petržele a ihned podáváme.