Krůtí řízky po milánsku
Ingredience
Artyčoky sterilované |
200 g |
Bazalka |
1 polévková lžíce |
Cibule |
1 ks |
Krůtí prsa |
600 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 polévková lžíce |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
175 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Víno bílé |
60 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mouku promícháme se solí a pepřem a ve směsi obalíme omyté, na řízky nakrájené krůtí maso. Přebytečnou mouku sklepeme.
- Ve velké pánvi rozehřejeme lžíci oleje a smažíme na něm řízky po každé straně 3 minuty. Vyjmeme a necháme na teplém místě.
- Do pánve přilijeme zbylý olej, vsypeme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a smažíme ji 4 minuty. Přilijeme víno a za stálého míchání chvíli povaříme.
- Vmícháme scezené artyčoky, rajčata, lístky bazalky a jen necháme přejít varem.
- Krůtí řízky upravíme na talíře a přelijeme omáčkou.