Krůtí řízky po milánsku

Ingredience


Artyčoky sterilované 200 g
Bazalka 1 polévková lžíce
Cibule 1 ks
Krůtí prsa 600 g
Mouka pšeničná hladká T 650 4 polévková lžíce
Olej olivový 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Rajčata loupaná (konzervovaná) 175 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Víno bílé 60 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mouku promícháme se solí a pepřem a ve směsi obalíme omyté, na řízky nakrájené krůtí maso. Přebytečnou mouku sklepeme.
  2. Ve velké pánvi rozehřejeme lžíci oleje a smažíme na něm řízky po každé straně 3 minuty. Vyjmeme a necháme na teplém místě.
  3. Do pánve přilijeme zbylý olej, vsypeme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a smažíme ji 4 minuty. Přilijeme víno a za stálého míchání chvíli povaříme.
  4. Vmícháme scezené artyčoky, rajčata, lístky bazalky a jen necháme přejít varem.
  5. Krůtí řízky upravíme na talíře a přelijeme omáčkou.