Perličky se zázvorovou glazurou

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Chilli omáčka 3 polévková lžíce
Koriandr čerstvý 2 polévková lžíce
Limetka 1 ks
Limetková šťáva 2 polévková lžíce
Olej sezamový 1 polévková lžíce
Perlička 8 ks
Zázvor celý 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Perličky očistíme, omyjeme a páteřní kost odstraníme. Perličky rozevřeme, kůží nahoru položíme na prkénko a přimáčkneme, aby se maso zploštilo. Kůži na prsou několikrát nařízneme.
  2. Rozdrcený česnek, nastrouhaný zázvor, sladkou chilli omáčku, limetkovou šťávu, olej a nasekaný koriandr promícháme vidličkou. Marinádou potřeme perličky a necháme nejméně 1 hodinu marinovat v chladničce.
  3. Pekáč vyložíme alobalem, urovnáme na něj perličky a pečeme v troubě pod rozpáleným grilem 15 minut - maso jednou obrátíme.
  4. Podáváme ihned, doplníme dílky omyté limetky.