Perličky se zázvorovou glazurou
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Chilli omáčka |
3 polévková lžíce |
Koriandr čerstvý |
2 polévková lžíce |
Limetka |
1 ks |
Limetková šťáva |
2 polévková lžíce |
Olej sezamový |
1 polévková lžíce |
Perlička |
8 ks |
Zázvor celý |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Perličky očistíme, omyjeme a páteřní kost odstraníme. Perličky rozevřeme, kůží nahoru položíme na prkénko a přimáčkneme, aby se maso zploštilo. Kůži na prsou několikrát nařízneme.
- Rozdrcený česnek, nastrouhaný zázvor, sladkou chilli omáčku, limetkovou šťávu, olej a nasekaný koriandr promícháme vidličkou. Marinádou potřeme perličky a necháme nejméně 1 hodinu marinovat v chladničce.
- Pekáč vyložíme alobalem, urovnáme na něj perličky a pečeme v troubě pod rozpáleným grilem 15 minut - maso jednou obrátíme.
- Podáváme ihned, doplníme dílky omyté limetky.